Trabzon Büyükşehir Belediyesi Elektrik Üretimine Başladı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü, içme suyu tesisleri üzerinde elektrik üretilmesi projelerini sahaya tatbik etmeye başladı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Elektrik Üretimine Başladı
  • 19 Aralık 2018, Çarşamba 12:10

Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü, içme suyu tesisleri üzerinde elektrik üretilmesi projelerini sahaya tatbik etmeye başladı. TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından kısa süre önce Trabzona kazandırılan Karakaya İçme Suyu Arıtma Tesisinin girişinde elektrik üretimine başlandı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Karakaya İçme Suyu Arıtma Tesisinin girişinde kurdukları hidro elektrik santrali (HES) ile günlük 100 kW elektrik ürettiklerini söyledi. Bu elektriğin 250 konuta yetecek seviyede olduğunu ifade eden Gümrükçüoğlu, “Ürettiğimiz elektrik arıtma tesisimizin ihtiyacını karşılamaya fazlasıyla yetiyor. Artan elektriğimizi de diğer tesislerimizde değerlendireceğiz” dedi.

Esiroğlu İçme Suyu Arıtma Tesisi girişinde HES kurulması çalışmalarını da sürdürdüklerini dile getiren Başkan Gümrükçüoğlu, “Bu noktada proje çalışmalarımızı tamamladık ve ihale sürecini başlattık. 2019 yılı sonunda üretime başlamayı planlıyoruz. Burada kuracağımız HES ile 2,2 MW elektrik üreteceğiz. Bu elektrik 5 bin konuta yetecek seviyededir. Bu ciddi elektrik üretimi ile kurumumuz ciddi bir maliyetten kurtulmuş olacaktır” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Araklı-Sürmene Grup İçme Suyu, Beşikdüzü Ana İsale Hattı ve Vakfıkebir Ana İsale Hattı üzerinde HES kurulması için gerek proje, gerekse fizibilite çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Başkan Gümrükçüoğlu, “Çalışmalarımız tamamlandığında toplamda 5 ayrı noktada elektrik üretimi gerçekleştirmiş olacağız. Ürettiğimiz elektrikle tesislerimizin elektrik ihtiyacını karşılayarak çok ciddi bir tasarruf elde edeceğiz. Böylece daha fazla yatırım gerçekleştirme imkânına sahip olacağız” ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık