Nilüfer Belediyesi İnovasyon Merkezi Avrupaya Örnek Oluyor

Nilüfer Belediyesi'nin, “Kırsal Kalkınma İçin Yenilikçi Yaklaşımlar” isimli “Avrupa Birliği Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme Programı” Projesi yürütülmeye başlandı.

Nilüfer Belediyesi İnovasyon Merkezi Avrupaya Örnek Oluyor
  • 30 Mayıs 2019, Perşembe 9:16

Nilüfer Belediyesinin, “Kırsal Kalkınma İçin Yenilikçi Yaklaşımlar” isimli “Avrupa Birliği Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme Programı” Projesi yürütülmeye başlandı.

Nilüfer Belediyesi koordinatörlüğünde, Yunanistanın Sakız Belediyesi, ve Yunanistandan Mesta Kültür Derneği ile Litvanya Trakai Belediyesi ortaklığında başvurusu yapılan “Kırsal Kalkınma İçin Yenilikçi Yaklaşımlar (Innovation for Rural Development ?? IRD)” isimli “Avrupa Birliği Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme Programı” Projesine, Hazine ve Maliye Bakanlığı Merkezi Finans ve İhale Birliği hibe verdi. Hibe alan proje Nilüfer Belediyesi tarafından yürütülmeye başlandı.

Nilüfer Belediyesi Nilüfer İnovasyon Merkezi ile Nilüfer Belediyesi Tarih ve Turizm Bürosu iş birliğinde koordine edilen “Kırsal Kalkınma için Yenilikçi Yaklaşımlar (Innovation for Rural Development - IRD)” projesinin ilk etkinliği Yunanistan ve Litvanya heyetlerinin katılımıyla 10-14 Haziran 2019 tarihleri arasında Nilüferde gerçekleştirilecek. Etkinlik süresince yerel yönetimlerde kurumsal inovasyon sistemi kurulması konusunda eğitim alacak olan yabancı ortaklar, ardından Misi ve Gölyazıda düzenlenecek yerel etkinliklerde kendi ülkelerinden kırsal turizm, kültürel ve doğal mirasın korunması konusunda iyi örneklerini paylaşacaklar.

ERDEM: YENİ İŞ BİRLİKLERİ SAĞLANACAK

Projenin tanıtımı amacıyla basın açıklaması yapan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Proje ile Sakız ve Trakai Belediyeleri bünyesinde bizim iyi örneğimiz baz alınarak İnovasyon Merkezleri kurulması hedeflenmektedir. Biz de onlardan kırsal turizm konusunda iyi örnekleri alarak bir kırsal turizm üssü kurmayı ve kentimizin gelişimine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Böylece karşılıklı olarak birbirimizin tecrübelerinden faydalanacağımız bu proje ile yeni iş birlikleri, yeni dostluklar ve sağlam projeler geliştireceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

2019 yılının sonuna kadar sürecek olan proje kapsamında Nilüfer Belediyesi bünyesinde bir Kırsal Turizm Üssü, Sakız ve Trakai Belediyelerinde de İnovasyon Merkezlerinin kurulacağını belirten Turgay Erdem, ayrıca üç ülke arasında karşılıklı ziyaretler, eğitimler ve çalıştaylar düzenleneceğini söyledi. Erdem, “Projeye ait bir web sitesi kurulması, hem uluslararası hem de yerel faaliyetler yürütülmesi hedefleniyor. Proje kapsamında kurulan iş birliğinin proje sonrasında da geliştirilerek yürütülmesi amaçlanıyor” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık