Bursanın Vitrini Yıldırımda

Bursa’nın tarihi ve kültürel simge eserlerinin modellerinin sergilendiği ‘Minia Yıldırım’daki eserler, Yıldırım Belediyesi’nin önüne taşınıyor.

Bursanın Vitrini Yıldırımda
  • 08 Temmuz 2019, Pazartesi 7:35

Yeşil Türbeden Ulu Camiye, Irgandı Köprüsünden Teleferike, Cumalıkızıktan Hünkar Köşküne, bünyesinde barındırdığı tarihi ve kültürel eserlerin modelleriyle adeta Bursanın vitrini olan Minia Yıldırım taşınıyor. Kaplıkaya Cazibe Merkezi içerisinde yer alan ‘Minia Yıldırımdaki eserler, Yıldırım Belediyesinin bahçesinde sergilenecek. Çalışma kapsamında ilk olarak Bursa ve Yıldırımın simgesi olan Yeşil Türbe, gerekli onarımlar yapıldıktan sonra Yıldırım Belediyesi bahçesindeki yerine yerleştirildi.

ULAŞIMI DAHA KOLAY

Bursanın ve Yıldırımın yüzlerce yıllık bir tarihi ve kültürel mirasa sahip olduğunu hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Yıldırım, bu gün mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Osmanlı Medeniyetine beşiklik etmiştir. Öyle ki Osmanlı kırsal mimarisinin ilk yansımalarından Cumalıkızık, sosyal mimarisinin ilk örneklerinden Yıldırım Külliyesi, askeri mimarinin ilk eserlerinden Balabanbey Kalesi ve Osmanlının ilk tıp fakültesi olarak nitelendirilen Yıldırım Darüşşifası gibi zenginliklerimize ev sahipliği yapıyoruz. Yeşil Külliyesi, Cumalıkızık ve Yıldırım Külliyesi, UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alıyor. İşte bu eserlerimizin bire bir modellenmiş minyatürlerinin bulunduğu ‘Minia Yıldırımdaki eserleri, hemşerilerimiz daha kolay ziyaret edebilsinler diye belediyemizin önünde sergileyeceğiz. Bu kapsamda Yeşil Türbe minyatürünü Cazibe Merkezindeki yerinden alarak, gerekli onarımları yaptıktan sonra Belediyemizin önünde sergilemeye başladık. Tamirat ve onarımı biten eserlerimizi de kısa süre içerisinde Belediyenin önüne taşıyacağız. Böylece, insanlarımıza belediyemizin önünde mini bir Bursa turu attırmış olacağız” ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık