Başkanlar ‘Şehri Hilalde Buluştu

Ramazan ayının manevi iklimi Şehr-i Hilal etkinlikleri ile Yıldırım’da yaşanıyor, Başkan Oktay Yılmaz ilçe sakinleri ile buluşuyor.

Başkanlar ‘Şehri Hilalde Buluştu
  • 27 Mayıs 2019, Pazartesi 7:35

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, önceki dönem Orhaneli Belediye Başkanı ve Türkiye Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı İrfan Tatlıoğlu ve Erzurum Köprüköy Belediye Başkanı Osman Belli ile yöresel kültürlerin yansıtıldığı etkinlik çadırında ilçe sakinleri ile bir araya geldi. KÖY-DER çadırında konuklarıyla sohbet eden Başkan Oktay Yılmaz, Yıldırımda Ramazan iklimini geleneksel etkinlikler ile sürdürerek dayanışma, birlik ve beraberlik duygularıyla ilçe sakinlerine manevi bir atmosfer yaşattıklarını söyledi. Şehr-i Hilal etkinliklerinin Ramazan ayı sonuna kadar süreceğini hatırlatan Başkan Yılmaz, “Mübarek Ramazan ayının manevi huzurunda bir taraftan ibadetlerimizi gerçekleştirirken, Bayrak Meydanında oluşturduğumuz Ramazan Obasında hemşehrilerimize geleneksel etkinliklerle buluşma ve ailecek zaman geçirme imkanı sunuyoruz. Neşeli Yıldırım temasıyla oluşturduğumuz çocuk etkinlik çadırı, oyun parkurları ve sahne gösterileriyle evlatlarımıza Ramazanın maneviyatını yaşatıyoruz. Hacivat-Karagöz, gölge oyunları, orta oyunları, tasavvuf konserleri, şiir dinletileri ve söyleşilerle hemşehrilerimize hoşça vakit geçirme imkanı sağlıyoruz. Ramazan ayı boyunca sürecek etkinliklerimize tüm Yıldırımlı ve Bursalı hemşehrilerimizi bekliyoruz” dedi.

BAŞKAN YILMAZA TEŞEKKÜR

Ramazan etkinliklerinin gerçekleştiği Bayrak Alanında kurulan obada yöresel kültürlerin yaşatılması için oluşturulan çadırda Yörük Türkmen kültürünü yaşatan dernek temsilcileri ve Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ile bir araya gelmekten mutlu olduğunu ifade eden önceki dönem Orhaneli Belediye Başkanı ve Türkiye Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı İrfan Tatlıoğlu, kültürel değerlerin desteklenmesinden dolayı Başkan Yılmaza teşekkür ederek görevinde başarılar diledi. Bursada bir dizi ziyaret gerçekleştiren Erzurum Köprüköy Belediye Başkanı Osman Belli de, misafirperverliğinden dolayı hem Yıldırımlılara hem de Başkan Yılmaza teşekkür etti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık