Başkan Özkan: “Tarımı Ve Çiftçilerimizi Desteklemeye Devam Edeceğiz”

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçenin önemli tohumculuk firmalarından Limagrain’in Türkiye Genel Müdürü Dr. Cenk Saraçoğlu ile bir araya geldi.

Başkan Özkan: “Tarımı Ve Çiftçilerimizi Desteklemeye Devam Edeceğiz”
  • 21 Temmuz 2019, Pazar 7:25

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçenin önemli tohumculuk firmalarından Limagrainin Türkiye Genel Müdürü Dr. Cenk Saraçoğlu ile bir araya geldi. Gerçekleşen görüşmede ilçedeki tarımsal ve teknolojik yatırımlar masaya yatırılırken, Başkan Özkan 3T vizyonu ile yola çıktıklarını ve bu anlamda tarım ve teknolojide daha iyi noktalara ulaşmak için tarımı ve çiftçileri desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

Karacabeyde tarıma dayalı sanayinin gelişimi adına destekler tüm hızıyla sürüyor.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, önceki gün gerçekleştirdiği ziyarette ilçenin önemli tohumculuk firmalarından Limagrainın türkiye Genel Müdürü Dr. Cenk Saraçoğlu ile bir araya geldi.

Gerçekleşen görüşmede ilçedeki tarımsal ve teknolojik yatırımlar masaya yatırılırken, Başkan Özkan tohum sektöründe Türkiyenin önde gelen markalarından Limagrainin ilçe ekonomisinin yanı sıra, marka değeri olan tarım başlığını da doldurduğunu belirtti.

Karacabeye ve ülkemize katkı

Saraçoğlu ziyarette yaptığı açıklamada, “Tohumluk hazırlama tesisimiz sizlerin de kurdeleyi kesmesiyle 2015 yılında faaliyete geçti. İlk etapta yaklaşık 12.500 m2 kapalı alan olan tesis, 2019 yılı başında ilave olarak yapılmaya başlanan 8.000 m2lik kapalı depo alanı ve soğuk hava depolarıyla toplamda yaklaşık 21.000 m2 kapalı alana sahip olarak, Türkiyenin kapalı alanı en fazla tohumluk hazırlama tesisinden biri olacaktır. Tesislerimiz günlük 50 ton hibrid ayçiçeği tohumluğu ve 100 ton da hibrid mısır tohumluğu hazırlama kapasitesine sahiptir. Ayrıca tesisimizde günlük 30.000 torba tohum, el değmeden robot paketleme ile paketlenmektedir diyerek, firmanın Karacabeyde gerçekleştirdiği başarılı çalışmalardan bahsetti.

Ülkemiz tarımını ve çiftçisini desteklemeye devam edeceğiz

Belediye Başkanı Ali Özkan da yaptığı açıklamada, “Bizler 3T vizyonu ile yola çıktık. Ve tarım ile teknolojiyi bugün çağın getirdiği koşullar sayesinde yan yana düşünüyoruz. Bu anlamda, Türkiyede tohum sektöründe öncü bir firmaya ev sahipliği yapmaktan dolayı son derece mutluyuz. Ülkemiz tarımını ve çiftçisini desteklemek gerektiğine inanıyoruz. Sizlere de bu anlamda başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık