Ankara Tarımın Da Başkenti Olacak…

ANKARA TARIMIN DA BAŞKENT'İ OLACAK…

Ankara Tarımın Da Başkenti Olacak…
  • 15 Aralık 2019, Pazar 23:12

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınma hamlelerini bir bir sürdürüyor.

Başkentli çiftçilere daha önce bahar dönemi için tohum desteği sağlayan Büyükşehir Belediyesi, İlkbahar ve Sonbahar dönemlerinde sözleşmeli yem bitkisi tohumluğu üretimi yapılabilmesi için çiftçilere çağrıda bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaşın talimatıyla hazırlanan proje kapsamında üretici çiftçilere, 400 ton ücretsiz yem bitkisi tohumu dağıtılacak.

BAŞKENTTE KIRSAL KALKINMA ŞAHLANIYOR

Başkentte tarım ve hayvancılığın gelişmesine yönelik yeni bir projeye imza atan Büyükşehir Belediyesi, ilçelerdeki muhtarlar ve çiftçileri gönderdiği SMS mesajıyla bilgilendirdi.

İlkbahar ve Sonbahar dönemlerinde sözleşmeli yem bitkisi tohumluğu üretimi yapılması çağrısında bulunan Büyükşehir Belediyesi, özellikle kırsal mahallelerde üretim yapan çiftçilere 400 ton ücretsiz yem bitkisi tohumu dağıtılacağını bildirdi.

AMAÇ ÜRETİMİ TEŞVİK VE SÖZLEŞMELİ ÜRETİM

Büyükşehir Belediyesi, tohumları kendi topraklarıyla buluşturacak olan çiftçilerin ürettiği yem bitkilerini, kooperatif ve birlikler aracılığıyla satın alacak.

Çiftçileri üretmeye teşvik eden proje hakkında detaylı bilgi almak isteyenler Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığına davet edilirken, tarım aracı, ekipmanı ve altyapısı yeterli olan çiftçiler başvurularını yapmaya başladı.

Büyükşehir Belediyesi, şartları karşılayan çiftçiler tarafından yetiştirilen yem bitkilerini daha sonra satın alarak, hayvancılıkla uğraşan üreticilere maliyetine verecek.

ÇİFTÇİ KAZANACAK BAŞKENT KALKINACAK

Yem bitkisi tohumluğu üretimini artırmaya yönelik proje kapsamında hem çiftçilerin ekonomik mağduriyetlerinin giderilmesi hem de üründe kalitenin yükseltilmesi amaçlanıyor.

Kırsal Hizmetler Daire BaşkanıYıldırım Şamil Özden, çiftçinin kazanacağı Başkentin kalkınacağı proje hakkında şu bilgileri verdi:

“Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı olarak yeni bir projeye daha imza atıyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaşın talimatıyla sözleşmeli üretime geçiyoruz. İlkbahar ve Sonbahar döneminde yem bitkileri konusunda sözleşmeli üretim yapacağız. Üretilen tohumları hayvan üreticisi veya hayvan sahibi çiftçilerimize maliyetine vereceğiz. Hatta maliyetin altında da olabilir. Ziraat Odaları, kooperatifler ve birlikler vasıtasıyla biz tohumları onlardan satın alacağız. Yapacağımız protokoller gereği mağdur etmeden onların da emeklerinin üstünde bir değer vereceğiz. Burada üç paydaş var. Biz varız, üreten var, hayvan sahipleri ve teşvik edeceğimiz kişiler var. Herkesi memnun etmek istiyoruz. Bütün çiftçilerimize üreticilerimize bizden tohum almaları çağrısında bulunuyorum.”

Çiftçilere destek olacak projelere devam edeceklerinin altını çizen Özden, “Bizim 953 kırsal mahallemiz var. Maalesef köy tüzel kişilikleri kalktığı için bazı sıkıntılar yaşanıyor. Biz sıkıntılarını aşmak için buradayız. Büyükşehir Belediyesi 23. kattayız. Muhtarlarımızı, çiftçilerimizi ve üreticilerimizi bekliyoruz. Arazim var, tohumum yok diyen bize gelsin. Bir şeyler üretmek istiyorum ama nereden başlayacağım bilemiyorum diyen bize gelsin. Gücümüzün yettiğince her zaman yardımcı olacağız” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık