19 Mayıs Ruhu Başkente Çok Yakıştı…

Başkent Ankara, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutladı.

19 Mayıs Ruhu Başkente Çok Yakıştı…
  • 20 Mayıs 2019, Pazartesi 6:05

19 MAYISIN 100. YILINDA ANKARA, KIRMIZI BEYAZA BÜRÜNDÜ

-19 MAYIS ATATÜRKÜ ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMININ 100. YILDÖNÜMÜ BAŞKENTTE BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLANDI

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN EV SAHİPLİĞİNDE ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİNDE GERÇEKLEŞEN KONSER PROGRAMINA BAŞKENTLİLER BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

-TÜRK BAYRAKLARIYLA SANATÇI HALUK LEVENTİN ŞARKILARINA EŞLİK EDEN VATANDAŞLAR, KENT ORKESTRASI VE FOMGET HALK OYUNLARI GÖSTERİLERİYLE UNUTULMAZ BİR AKŞAM YAŞADI

-ANFA GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN ALTINPARKTA DÜZENLEDİĞİ BİR BAŞKA KUTLAMA PROGRAMINDA İSE BANDIRMA VAPURU TEMSİLEN GETİRİLİRKEN, FENER ALAYI VE HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ GÖZ KAMAŞTIRDI

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ, BAŞKENTLİLERE SESLENEREK, BİRLİK VE BERABERLİK ÇAĞRISI YAPTI

“19 MAYISI UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ. O BÜYÜK RUH HEP YAŞAYACAK VE YAŞATILACAK”

“ATATÜRKÜN EN BÜYÜK EMANETLERİNDEN BİRİSİ OLAN ANKARAYI LAYIK OLDUĞU YERE, HEP DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ”

“SİYASİ GÖRÜŞÜMÜZ HER NE OLURSA OLSUN BİRLİĞİMİZİ VE KARDEŞLİĞİMİZİ KORUYACAĞIZ”

Başkent Ankara, 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını coşkuyla kutladı.

       Türk bayrakları ile adeta kırmızı beyaza bürünen Ankara, Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde çeşitli kutlamalara da ev sahipliği yaptı.       

“19 MAYIS RUHU YAŞATILACAK”

          Ankara Büyükşehir Belediyesinin Atatürk Kültür Merkezinde düzenlediği kutlama programına katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 19 Mayıs 1919un 100. Yıldönümünde şu mesajları verdi:

“Sevgili gençler, hiç tevazu göstermeyin, bu başarı sizindir. Sizlerin varlığı, inancı ve inanılmaz desteğiyle Ankaramız bugünleri gördü. 19 Mayıs 1919da başlayan kutlu yürüyüşün yıldönümünde, sizlere inanarak ve güvenerek söylüyorum, o büyük ruh hep yaşayacak ve yaşatılacaktır. Bu vatan asla bölünemez, devletimiz asla yıkılamaz. Milletimiz en zayıf anında bile toprağına, namusuna, tarihine sahip çıkmış, yıkılmaz zannedilen düşmanlarıyla baş ederek, istiklalini korumuştur. Gururla ifade ediyorum ki bu gerçek hiçbir zaman değişmeyecektir. 19 Mayısı unutmayacağız, unutturmayacağız. Yeni nesilleri bu bayram şuuruyla yetiştireceğiz. Atatürkün en büyük emanetlerinden birisi olan Ankarayı lâyık olduğu yere, hep daha ileriye taşıyacak, bu ülkenin gözbebeği olarak koruyacağız.”

BAŞKAN YAVAŞTAN BİRLİK ÇAĞRISI

AKMdeki programda Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın, CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener ve İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk ile birlikte Başkentlileri selamlayan Başkan Yavaş, terörle mücadelenin önemine vurgu yaparak, birlik ve beraberlik çağrısı da yaptı:

“Terör yoluyla birliğimize kastedenler, bizden dehşet ve korkuya düşmemizi, içimize kapanmamızı, ayrışmamızı ve hayatımızı ona göre şekillendirmemizi isteyebilirler. Onlara prim vermeyeceğiz. Terörizm sonuç almış ve istediği gerçekleşmiş gibi davranmayacağız. Moralimizi yüksek tutacağız, siyasi görüşümüz her ne olursa olsun, birliğimizi ve kardeşliğimizi koruyacağız. Terörün amaç ve hedeflerini daima boşa çıkaracağız.”       

HALUK LEVENT BAŞKENTLİLERİ COŞTURDU

Atatürk Kültür Merkezinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Folklor, Müzik ve Gençlik Topluluğunun (FOMGET) gösterileriyle renklenen kutlama programına yoğun ilgi gösteren Başkentliler, Kent Orkestrasının çaldığı unutulmaz şarkıları da birlikte seslendirdi.

          Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaşın sahneye birlikte çıktığı sanatçı Haluk Leventin konser verdiği gecede, tek bir yürek olan vatandaşlar ellerindeki Türk Bayrakları ve fenerlerle Haluk Levente eşlik ettiler. Ünlü sanatçı Haluk Levent, Başkan Yavaşı Beypazarı Belediye Başkanı olduğu dönemden tanıdığını belirterek, “Herhalde en fazla Beypazarında konser verdim. Başkanımızla oradan tanışıyorum. Bugün de burada kendisiyle ve sizlerle birlikte olmak bana onur verdi” dedi.

VATANDAŞLARDAN BAŞKAN YAVAŞA TEŞEKKÜR

           Konseri izlemek için Ankara dışından da AKMye gelen vatandaşlar, kutlama organizasyonu için Başkan Yavaşa teşekkür ederek, duygu ve düşüncelerini şu sözlerle dile getirdiler:

-Mahir Karali: “Ankaraya yakışan oldu. Çok memnunuz.”

-Sevgi Kayhan: “100. Yılı büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Nice yüzyıllara diliyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaşa çok çok teşekkür ediyoruz ve görevinde başarılar diliyoruz. Haluk Leventi bizle buluşturduğu için ayrıca teşekkür ediyoruz.”

-Gülami Aslan: “Özlenen bir organizasyon bu. Bunu biz 20 yıl önce bırakmıştık. Yeniden başladık.”

-Ayşe Asena Yılmaz: “Mansur Yavaşı çok seviyoruz. Bu organizasyonu düzenlediği için çok mutluyuz. 19 Mayıs çok anlamlı bir gün. Bugünü halka yaşattığı için kendisine teşekkür ediyoruz.”

-Damla Ölmez: “23 yaşındayım ve bugüne kadar böyle coşkulu bir organizasyon görmedim. Belediye Başkanımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Bize o kadar güzel bir ortam sağladı ki. Böyle devam etmesini istiyorum. Umarım başımızdan eksik olmaz.” 

BAŞKENTTE BANDIRMA VAPURU

Başkentte 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlama adreslerinden biri de Altınpark oldu. ANFA Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan temsili Bandırma Vapuru, Altınparka yerleştirildi.

         Samsundan sporcu gençlerin getirdiği Türk Bayrağı ve toprağını teslim alan ANFA Genel Müdürü Semih Narlıoğlu, “Türkiye bu bayramları çok özledi. Atatürk bu ülkeyi gençliğe armağan etti. Bizler de bu ülkenin kıymetini bilmeliyiz” derken, Anadolu Avrasya Gazi ve Şehit Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı ve Gazi Muhterem Doğan da, “Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde Türk milletinin ve gençlerimizin uyanık olması lazım. Atatürk ülkeyi emanet ederken bilinçli olarak gençlerimizi seçti” diye konuştu.         

         Ankaralıların Bandırma Vapuru önünde hatıra fotoğrafları çektirdiği Altınparktaki kutlama programını izlemeye gelen 14 yaşındaki Nazlı Yetkin, “Çok etkileyici bir atmosfer var. Atamız biz gençlere bu ülkeyi emanet etti. Bu etkinliklerle Atatürkü anıyoruz” dedi.

         Türk Bayraklarını taşıyan kortej yürüyüşüyle devam eden, Zeybek Ekibi, Bando ve Mehteran Takımı gösterileri, Grup Oyalama, Cüneyt Özgür ve MÜZED Faik Canselen Korosunun konserleriyle daha da renklenen program, Fener Alayı geçişi ve göz kamaştıran havai fişek gösterileriyle sona erdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık