Kdz. Ereğlide 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlandı

Zonguldakın Ereğli İlçesinde Cumhuriyetin 95. Yılı coşkuyla kutlandı.

Kdz. Ereğlide 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlandı
  • 29 Ekim 2018, Pazartesi 14:02
Zonguldakın Ereğli İlçesinde Cumhuriyetin 95. Yılı coşkuyla kutlandı.
Kdz. Ereğli de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla sahil bulvarında tören düzenlendi. Düzenlenen törene, Kdz Ereğli İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu, Kdz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Cumhuriyet Başsavcısı Huzeyfe Yücedağ, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Fuat Gençer, Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral, AK Parti Kdz Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP Karadeniz İlçe Başkanvekili Sevdekar Aras, Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş ve çok sayıda vatandaş katıldı. İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kutlamalarda; İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu ve Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal katıldı.
Tören askeri araçla tören alanındaki vatandaşları selamlayarak başladı. Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.
Kaymakam Çorumlu Cumhuriyetin kuruluşunun 95. Yıldönümünü kutladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “ Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. Yıldönümünün kuruluşunun kutlamanın haklı guru ve sevincini yaşıyoruz. Bugün kutladığımız sadece Cumhuriyetin ilanı değil Atamızın Lisanı ile “ Bağımsızlık benim karakterimdir “ diyen bir milletin dizginlenemez, hürriyet sevdasıyla uğruna toprağa düşen nice canlar, çekilen nice acılar, akıtılan kanlar, katlanılan büyük felaketler pahasına bedeli sonuna kadar ödenmiş büyük zaferle kazandığı yeniden diriliş ve varoluş mücadelesinin muhteşem başarısıdır. Bu başarının adı olan Türkiye Cumhuriyeti hepimize sunulmuş ve emanet edilmiş; en büyük, en kutlu armağandır. Gücünü milletten alan, milletin yüksek aidiyet duygusu, sadakati ve kahramanlığın sahiplerinden Cumhuriyetin; bu mübarek vatan coğrafyasındaki kuvvetli mevcudiyeti 15 Temmuz 2016da bir kez daha tescillenmiş, Cumhuriyetine, gerekirse devletine canı pahasına sahip çıkacağını bir kez daha bütün dünyaya kanıtlayan, bu büyük millet elbette Cumhuriyet Bayramını en asil, vakur bir duruşla onurla kutlamak hakkını inkar edilemez bir katiyetle kazanmıştır.”
Kaymakam Çorumluoğlunun konuşmasının ardından öğrenciler günün anlam ve önemini anlatan şiir ve kompozisyon okudu. Ereğli belediyesi Halk Oyunları ekibinin sergilediği halk oyunları gösterisinin ardından; şiir, kompozisyon, resim dallarında dereceye giren öğrencilere İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Cumhuriyet Başsavcısı Huzeyfe Yücedağ ve Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Fuat Gençer tarafından ödülleri takdim edildi.
Tören sivil toplum kuruluşları, okulların ve askerin geçiş töreni ile son buldu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık