• 10 Kasım 2019, Pazar 3:11
ŞAYAN ERCAN

ŞAYAN ERCAN

Cumhuriyetin ışığı..

Öyle bir ışık ki bizleri aydınlatan ve sonsuza kadar da aydınlatacak olan.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ümüze borçlu olduğumuz bir çok başarı listesinde yer alan büyük CUMHURİYET'in ışığı.

İnşallah 100. yılını da kutlayacağız ve bizlerden sonraki nesiller boyu sonsuza dek devam edecek hiç sönmeyecek o muhteşem ışık.

Her birimiz Onunla aydınlanan Cumhuriyet çocuklarıyız.

Ne mutlu bizlere ki böylesine yüce bir lidere sahibiz.

Asalet, zerafet, akıl, zeka, yakışıklılık, adalet, öngörü, nezaket, gurur, tevazu sözcükleri az geliyor sizi tarif etmeye Sevgili Ata'm.

Size Minnettarız..

Rahmetli Anneannem anlatmıştı.

“Bizler İlkokul 5. sınıf öğrencisiydik, yıl 1937.. Öğretmenimiz bize Atatürk'ü anlatırdı, savaşlarını, kahramanlığını ve büyük devrimlerini..Cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim 1923 yılına ait bilgileri güzel güzel anlatırdı ve bizler keyifle dinlerdik sınıfta çıt çıkartmadan. Atatürk'ümüzün fotoğraflarına bakarken sanki kendi ailemizin bir ferdi gibi çok severdik. Öğretmenimizin bizlere aşıladığı o muhteşem Atatürk sevdası bambaşka bir duyguydu.

O yıllarda ve yaşamları boyu bizlerle yaşayan, babaannem ve dedeme... Okuldan eve döndüğümde Atatürk hakkında bildiklerini sorar, öğretmenimin anlattıklarını öğrendiklerimi de ben onlara anlatırdım. Bana Atatürk'ün doğum yılını, doğum yerini, annesinin, babasının isimlerini sormalarını isterdim. Büyük keyifle sormalarını bekler hemen de cevaplardım. Defalarca sormalarını ister, defalarca cevaplamaktan bıkmazdım.

Atatürk sevdamızı en çok da Sabri öğretmenimiz anlattıklarıyla perçinlemişti gönlümüze...”

Sonra devamını anlatırken de hep gözleri dolar ve yutkunarak devam ederdi;

“Bizler ilkokulu bitirdik ve bir yıl sonra, yıl 1938’de ulu önderimiz, Atatürk'ümüz rahmetli oldu..”

Sanki öz babasını kaybetmenin acısıyla anlatırdı canım anneannem.

Anneannem, yaşıtları, genç, ihtiyar herkesin sevgiyle yad ettiğimiz ve her zaman da yad edeceğimiz muhteşem bir liderimiz var ki; ne mutlu bizlere.

Bugün hayatta olmasa da yaptığı bütün işler, yenilikler günümüzde ve bundan sonraki nesillerde de geçerliliğini koruyacak.

İnsanlık var oldukça Atamız hep yaşayacak gönüllerde.

Sizi seviyoruz Atam..

...

Herkesin bir vatanı, bir ülkesi var. Şu çok önemli bir gerçek ki her vatanın ve her ülkenin bir Mustafa Kemal ATATÜRK'ü yok.

Bizler şanslı birer Atatürk çocuğuyuz..

Onu rahmetle, minnetle ve dualarla anıyoruz.

Sevgiyle, saygıyla,

ATATÜRK'le kalın..

http://www.bursaarena.com.tr/cumhuriyetin-isigi-makale,3764.html


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık