Erzurumlu Emrah İle Ercişli Emrah Niksarda Anıldı

Tokatın Niksar ilçesinde düzenlenen Erzurumlu Emrahtan Ercişli Emraha Türk Halk Müziği Halk Aşıkları ve 9. Cahit Külebi Şiir Şöleni yapılan etkinliklerle sona erdi.

Erzurumlu Emrah İle Ercişli Emrah Niksarda Anıldı
  • 30 Ekim 2018, Salı 19:40
Tokatın Niksar ilçesinde düzenlenen Erzurumlu Emrahtan Ercişli Emraha Türk Halk Müziği Halk Aşıkları ve 9. Cahit Külebi Şiir Şöleni yapılan etkinliklerle sona erdi.
Niksar Kaymakamlığı, Niksar Belediyesi, Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği ile Erciş Yazarlar ve Şairler Derneği ER-YAŞAD öncülüğünde Erzurumlu Emrahtan Ercişli Emraha Türk Halk Müziği Halk Aşıkları ve 9. Cahit Külebi Şiir Şöleni Niksar Belediyesi Düğün Salonunda gerçekleşti. Düzenlenen programa Niksar Kaymakam Vekili Mesut Tabakcıoğlu, Niksar Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Dönmezoğlu, Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, Erciş Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Halis Özdaş, Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Hasan Akar, ER-YAŞAD Yönetim Kurulu Başkanı Gökmen Sakin, Niksar Belediyesi Kültür Müdürü Celal Şahin, daire müdürleri, ozan ve şairler ile çok sayıda sanatseverler katıldı.
Şölende konuşan Niksar Belediyesi Başkan Yardımcısı Fatih Dönmezoğlu şairleri ve ozanları Niksarda ağırlamaktan ve böyle bir program gerçekleştirmekten dolayı mutlu olduklarını belirterek Erzurumlu Emrah ve Ercişli Emrahı bir arada yad etmenin gururunu yaşadıklarını belirtti.
Niksar Kaymakam Vekili Mesut Tabakcıoğlu ise Niksardan, Erzurum ve Ercişle bir gönül köprüsü kurulduğunu belirterek,Niksar ilçemiz memleketimizin birçok yöresi farklı kültür iklim ve coğrafyasını içeren şehirlerinden bir tanesi. Tarih kenti, kültür kenti ve aynı zamanda bir turizm kenti. Niksarımız bu özellikleri itibari ile misafirlerini burada ağırlamaktan dolayı çok mutludur. Halk aşıklarımız saz şairlerimiz memleketin çeşitli yerlerini gezip dolaşarak mesken tutmuşlardır. Bununda en güzel örneğini Erzurumlu Emrah, Ercişli Emrah aynı zamanda Cahit Külebiyi örnek gösterebiliriz. Bu vesile ile programımızın kültürümüze sanatımıza faydalı olmasını hem daha önceden kurulmuş olan gönül köprüsünün iki ilçemizin arasında hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum dedi.
Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek ise konuşmasında kurulan gönül köprüsünün önemine değinerek birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Erciş Şairler ve Yazarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şair Gökmen Sakin ise geçen yıl Ercişte, bu yıl ise Niksarda bu iki büyük değeri andıklarını belirterek, ‘Bu İki büyük değerde bizimdir. Şölende bizleri yalnız bırakmayan Erciş protokolü olsun, şair ve ozan arkadaşlarımız olsun ve bizlere misafirperverliklerini ziyadesiyle gösteren Niksar Kaymakamlığı, Niksar Belediyesi ve Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği yetkilileri ile Niksar halkına şükranlarımızı sunuyoruz. İnşallah gelecek yıl Erciş ve Niksar olarak Erzurumlu Emrah ile Ercişli Emrahı Erzurumda anmayı planlıyoruz şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Aşık Kaptani, Aşık Eseri Nuri Çırağı ile Aşık Cemal Divani söyledikleri türküler ve atışmalarıyla büyük beğeni topladı. Program Türk Halk Müziği Sanatçısı Aysun Gültekinin konserinin ardından hediye ve plaket takdimiyle sona ererken, ikinci günde ise öğrenciler ile ozan ve şairlerin buluşması ve Erzurumlu Emrah ile Cahit Külebinin mezarları ziyaret edildi. Ayrıca, ilçenin tarihi ve turistik yerleri misafirlere gezdirildi. Akşamki programda ise Türkiyenin birçok ilinden gelen ozan, şair ve sanatçıların okudukları şiir ve türkülerle her iki ilçe arasındaki kardeşlik köprüsü pekiştirildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık