Uşakın Göz Bebeği Kent Parktaki Yerini Aldı

Uşak Belediyesi tarafından kentin merkezinde hayata geçirilen 110 bin metrekarelik Kent Parkta Uşakın kültürel değeri cirit yerini aldı.

Uşakın Göz Bebeği Kent Parktaki Yerini Aldı
  • 19 Ekim 2018, Cuma 14:16
Uşak Belediyesi tarafından kentin merkezinde hayata geçirilen 110 bin metrekarelik Kent Parkta Uşakın kültürel değeri cirit yerini aldı.
Kentteki sıkışıklığı ortadan kaldıran, tarih ile doğayı birleştirerek halkın hizmetine sunan Kent Parka, Ata sporumuz ciridin tasvir edildiği bir heykel koyuldu.
Binlerce çeşit bitkinin bulunduğu ve yeşillikleriyle görsel bir şölen sunan Kent Park, alana yapılan heykel ile ziyaretçilerine şehrin kültürünü de tanıtacak. Heykelde yer alan atın ismiyse bir gerçeğe dayanıyor. Uşakın en hızlı atlarından Pehlivanın ismi verilen yeni heykel, tarihi ve doğal yapıya kültürel bir dokunuş olarak yerini aldı.
Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahanın başlattığı, “Senin de dikili bir ağacın olsun” kampanyası kapsamında alana giden Mehmet Sesli Ortaokulunun minikleri, yeni heykeli ilk görenler oldu. Merakla alanı ve Uşakın değeri cirit heykelini inceleyen ortaokulu öğrencilerine bizzat Başkan Cahan eşlik etti ve bilgilendirdi.
Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan tarafından seçim vaadi olarak sunulan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın tam desteğini alan Kent Park, kamu binalarının taşınması ile dev bir alana kavuştu. Mevcutta yalnızca 3 kamu kurumunun ve bir stadın kaldığı 110 bin metrekarelik alanın yaklaşık 70 bin metrekaresi binlerce çeşit bitkiyle renklendi. Çalışmalar tamamlandığı alanda bulunan tarihi yapılar farklı konseptlerde yeşilliklerin içerisinde halka sunulacak. Ayrıca Türkiyeye örnek bir de şelale ile Uşaklıların yanı sıra şehir dışından da misafirlerini ağırlayacak.
Uşak Belediyesi kente kazandırdığı eserlerle milli değerleri ve tarihi, kültürel birikimleri yaşatıyor. 15 Temmuz Şehit Mehmet Çetin, Osmanlı ve Selçuklu Köprülü Kavşaklarının yanı sıra çeşitli projelerle de hem görsel materyallerle hem de isimlerle milli hafızamız güçlendiriliyor. Uşak Belediyesi, yaptığı Türkiyedeki ilk en büyük Osmanlı tuğrasından, Selçuklu yıldız motifine kadar tarihe uzanan bir el görevini görüyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık