Tuncelililer Yamaç Paraşütü Heyecanı Yaşadı

Türkiyede ilk kez Tuncelide düzenlenen Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonasında Tuncelililer de ikili uçuşlarla kenti gökyüzünden izleme heyecanını yaşadı.

Tuncelililer Yamaç Paraşütü Heyecanı Yaşadı
  • 07 Ekim 2018, Pazar 15:20
Türkiyede ilk kez Tuncelide düzenlenen Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonasında Tuncelililer de ikili uçuşlarla kenti gökyüzünden izleme heyecanını yaşadı.
Tunceli Valiliği ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu koordinesiyle düzenlenen Yamaç Paraşütü ve Akrobasi Türkiye Şampiyonasına 35i yamaç paraşütçüsü olmak üzere teknik heyetle birlikte toplam 80 kişi katılırken vatandaşlar da şampiyonaya yoğun ilgi gösterdi. Şampiyonanın ikinci hem akrobasi hem de tandem (ikili) uçuşları gerçekleştirildi. Yamaç Paraşütü pilotlarıyla, tandem uçuşu yapan Tunceliler, bir taraftan heyecan yaşarken diğer taraftan kentin güzelliğini kuş bakışı görme şansı buldu.
Şampiyona hakkında bilgi veren Türkiye Hava Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Saim Yılmaz, “Burada yaptığımız organizasyon Türkiye Yamaç Paraşütü ve Akrobasi şampiyonası. 8 yıl sonra ilk defa oluyor. Burada Türk milli takımımızı seçeceğiz ve yurtdışındaki müsabakalarımıza göndereceğiz. Tunceli halkını da bu işin içine çekmek istedik. Şu anda Tuncelideki insanlarımızı da uçurmaya çalışıyoruz tandemle” dedi.
Şampiyona için Ölüdenizden geldiğini belirten sporcu Abdullah Turan ise, “Özellikle Türkiyede ilk defa olması benim için çok güzel bir şey. Türk hava sporları federasyonu ve Tunceli belediyesinin katkılarıyla düzenlenen bu yarışma bize olduğu gibi, Tunceli halkına da kente de büyük katkı sağlıyor. Milli takım da seçileceği için ayrıca mutluyum” diye konuştu.
Yamaç paraşütü yarışmasının Türkiyede ilk kez Tuncelide düzenlendiğini belirten Federasyonun Tunceli İl Temsilcisi Nazım Arslanda, Şampiyonanın ilimizde yapılması ilimizin tanıtımı açısından çok önemli. İlimiz rafting, kano gibi akarsu sporlarının yanı sıra yamaç paraşütü gibi hava sporlarına da ev sahipliği yapmaya başladı. Teknik olarak bir eksiğimiz kalmadı. Zor olan bu organizasyondan alnımızın akıyla çıktık. Avrupa ve dünya şampiyonalarına da ev sahipliği yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.
İkinci günde, Tandem uçuşları, flyboard ve akrobasi gösterilerinin yer aldığı şampiyona bugün düzenlenecek olan ödül töreninin ardından sona erecek.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık