Huzurun Geldiği Tuncelide Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası

Türkiyede ilk defa yapılan Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası Tuncelide renkli görüntülerle başladı.

Huzurun Geldiği Tuncelide Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası
  • 06 Ekim 2018, Cumartesi 13:20
Türkiyede ilk defa yapılan Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası Tuncelide renkli görüntülerle başladı.
Tunceli Valiliği ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu tarafından organize edilen ve ilk defa yapılan Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası başladı. 35i yamaç paraşütçü toplam 80 sporcu ve teknik heyetin yer aldığı şampiyona büyük ilgi gördü. Vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle takip edilen şampiyona renkli görüntülere sahne oldu. 2 gün sürecek olan şampiyona öncesi kortej yürüyüşünün ardından açılış programı yapıldı. Açılışta Munzur Nehrinde fly board gösterisi beğeniyle izlendi. Daha sonra tandem ve akrobasi uçuşları gerçekleştirildi.
Göreve gelmesinin üzerinden 15 ay geçtiğini belirten Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, Bu süre içerisinde yıllardır konuşulan fakat bir türlü yapılmayan belediye işleri kısa sürede bitirildi. Burada istihdamdan, kıyı düzenleme çalışmalarına kadar, hayvan barınağından kent meydanına kadar, 200 bin metrekare peyzaj çalışmasına kadar, hatıra ormanından, 14 kilometrelik yürüyüş yollarına kadar çok iş yaptık. Yapılan bu çalışmalarda bize destek veren başta Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyorum. Tunceli artık eski Tunceli değil. Kahraman güvenlik güçlerimiz harika işler yaptı. Tunceli artık huzur şehri. Biz istiyoruz ki Tunceliye gelen misafirlerimiz ilimizin 7 ilçesi, doğal güzellikleri, yöresel tatları, bin 600 bitki çeşidi, 293 endemik bitkisi, ulu kale dutu, balı, sarımsağı ile gündeme gelsin. Kışın Ovacıkta kayak yapsın, bahar da ise Munzurda rafting yapılsın dedi .

Türkiyede ilk kez akrobasi şampiyonası yapılıyor
Bugünün kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Vali Sonel, Bugün bizim için önemli bir gün. Tuncelide ilk kez rafting şampiyonası yapılmıştı. 500e yakın sporcuyu ve heyeti ağırlamıştık. Çok da güzel olmuştu. İnşallah seneye dünya şampiyonasına ev sahipliği yapacağız. Bunun için girişimlerimiz var. Bugün önemli. Türkiyede ilk kez akrobasi şampiyonası yapılıyor. Bu da ilimize kısmet oldu. Tunceli, turizmi, doğal güzellikleri, eğitimi, misafirperverliği ile güzel bir şekilde anılmaya başlandı. Biz bu yaz bunu yaşadık gece 1lere kadar vatandaşlarımız dışarıdaydı. Hala akşamları cıvıl cıvıl. Tunceli adete bir butik şehir. Türkiyenin İsviçresidir. Eminim dışarıdan gelen misafirlerimiz Tunceliyi gördüğü zaman bize hak veriyorlar. Biz Tunceliyi böyle bilmiyorduk diyorlar. Artık Tunceli huzur şehri diye konuştu.

Güzellikleri görmek ve değerini bilmek lazım
Tuncelideki gençlerin milli sporcu olduğunu dile getiren Sonel, 4 tane gencimiz rafting milli takıma seçildi. İnşallah bunların devam gelecek. Gelsinler Tunceliyi görsünler. Munzurunu, Pülümür Nehrini ve güzelliklerini görsünler. Buranın yöresel tatlarına baksınlar. Bizlerin gönül elçisi olsunlar. Tunceli vatanımızın en güzel kentlerinden bir tanesidir. Devletimizin şefkatini, sıcaklığını yöre insanımıza göstermeye devam edeceğiz. Yıllardır yapılmayanların faaliyete geçirilmesi de bunun göstergesidir. Belediyeyi aldığımız bizim bulduğumu para 13 milyon ve borç 15 milyondu. 1 yıl içerisinde gerçekleşen iş 583 milyon. Şu an belediyede gelir de var para da var. Allaha şükür en borçsuz belediyelerden ilk 3e giriyoruz. Bu yapılan güzellikleri görmek ve değerini bilmek lazım ifadelerini kullandı.
Türkiye Hava Sporları Federasyonu İl Temsilcisi Nazım Arslanda şampiyona hakkında bilgi verdi.
Bugün akşama kadar devam edecek şampiyona da yarında ikili ve akrobasi uçuşları gerçekleştirilecek.

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık