Yaylalardan Göçe Kar Engeli

Trabzonda hayvanlarıyla yaylalardan göç etmek isteyen yaylacılar kar engeliyle karşılaştı.

Yaylalardan Göçe Kar Engeli
  • 28 Ekim 2018, Pazar 9:44
Trabzonda hayvanlarıyla yaylalardan göç etmek isteyen yaylacılar kar engeliyle karşılaştı.
Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri altına düşmesiyle birlikte kar yağışı geçtiğimiz günlerde tüm yurtta etkisini hissettirmeye başladı. Yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı bazı yaylacıları erken yakaladı. Özellikle Doğu Karadeniz Bölgesinde yaylalardan göç etmek isteyen yaylacılar 40 santimi bulan kar kalınlığıyla karşılaştı. İlkbaharda çıktıkları yüksek yaylalarda 5 ay kalarak hayvanlarını otlatan yaylacıların bu mevsimlerde gerçekleştirdiği göçü kar engeline takıldı. Trabzonun Sürmene ilçesinde yaklaşık bin tane küçükbaş hayvanıyla göç etmek isteyen Faik Hancı, Omal Yaylasında 30 santimi bulan kar kalınlığına rağmen sürüsüyle göç etmek istedi. Kar ve sis nedeniyle göç etmekte zorlanan Hancı, o anları kaydederek sosyal medyaya yükledi.
Görüntülerde yoğun kar yağışına rağmen sürüsünü ilerletmeye çalışan Hancı, “Kar yağışı nedeniyle hayvanlar otlamakta güçlük çekiyor. Allah bütün hayvanseverlere yardım etsin. Biz devletten destek istemiyoruz. Biz sadece sigorta yapılmasını istiyoruz. Memlekette artık çoban kalmadı. Çobanların sigortası yatırılırsa herkes rahat bir şekilde bu işi yapar ve sürüsünü arttırırlar” ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık