Trabzon Botanik Cazibe Merkezi Oldu

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından 30 Ağustosta hizmete açılan Trabzon Botanik, aradan geçen 2 aylık sürede ziyaretçi akınına uğradı.

Trabzon Botanik Cazibe Merkezi Oldu
  • 29 Ekim 2018, Pazartesi 15:23
Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından 30 Ağustosta hizmete açılan Trabzon Botanik, aradan geçen 2 aylık sürede ziyaretçi akınına uğradı.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, günde ortalama bin kişinin üzerinde ziyaretçi alan Trabzon Botanike sülün, karaca, keklik gibi küçük yaban hayvanlarının sergileneceği alanlar oluşturmak için harekete geçti. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Trabzon Botanik, bölgemizin cazibe merkezi olmuştur” dedi.
Trabzon Botaniki 11 milyon TLyi aşkın maliyetle Trabzona kazandırdıklarını belirten Gümrükçüoğlu, “Bu önemli cazibe merkezini daha da geliştirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Daha önce de açıkladığımız gibi yapacağımız çalışmalarla sahilden Trabzona Botanike yürüyüş yolu ile ulaşmak mümkün olacaktır. Bu özellik, Trabzon Botanike çok ciddi bir ayrıcalık kazandıracaktır. Ziyaretçilerimizin Trabzon Botanikte oldukça uzun süre zaman geçirmektedir. Şimdi burada yeni bir çalışma daha yapacağız. Özellikle çocukların ilgisini çekeceğini düşündüğümüz bu çalışma ile Trabzon Botanikte sülün, karaca, keklik gibi küçük yaban hayvanlarının sergileneceği alanlar oluşturacağız. Böylece bu önemli yaşam merkezimiz daha da zenginleşmiş olacaktır” dedi.
Trabzon Botanikin Karadeniz Bölgesinde ilk ve tek olma özelliği taşıdığını hatırlatan Gümrükçüoğlu, şehir merkezlerinde böylesi büyük yeşil alanlar oluşturmanın güçlüğüne dikkat çekerken, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğanın tensipleri ile Trabzonumuza ismi ile özdeşleşecek önemli bir eser kazandırmış olduk. Trabzon Botanik, aynı zamanda bölgemizin, şehrimizin kültürünün her yönüyle sergilendiği bir yaşam alanıdır. Fındığın 21 çeşidinden Karadenizin folkloruna, yöresel ürünlerimize kadar kültürümüz burada yaşatılacak ve sergilenecektir. Ayrıca bitki kütüphaneleri ve kök müzesi yine burada çok ciddi bir zenginlik oluşturulacaktır. Halkımızın ve şehrimiz misafirlerinin buraya gösterdiği yoğun ilgi ne kadar doğru bir çalışmaya imza attığımızı ortaya koymaktadır” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık