Iraklılar, Tandır Kültürünü Tokatta Yaşatıyor

Iraklı sığınmacılar tandır ekmeği kültürünü Tokatta açtıkları fırınlarda yaşatmaya çalışıyor.

Iraklılar, Tandır Kültürünü Tokatta Yaşatıyor
  • 22 Ekim 2018, Pazartesi 12:31
Iraklı sığınmacılar tandır ekmeği kültürünü Tokatta açtıkları fırınlarda yaşatmaya çalışıyor.
Iraktaki iç savaş nedeniyle ülkesini terk ederek, Türkiyeye gelerek Tokata ailesiyle birlikte yerleşen Macit Mukhlif, kentte tekstil sektöründe çalışan Harun Özer ile ortak tandır fırını açtı. İl merkezinde açılan iki fırında üretilen tandır ekmeği Iraklıların yanı sıra Tokatlılar da ilgi gösteriyor. Tanesi 70 kuruştan satılan tandır ekmeği sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.
Harun Sezgin, Tokatta tekstil toptancısı olarak çalışırken deposunun yanında fırını olan Iraklı Macit Mukhlif ile tanıştıklarını ifade ederek, Macit bu işi amca oğlu ile birlikte yapıyordu anlaşamadılar. Maliye, SSK kayıtları yoktu. Bana ortaklık teklif etti, bir yol önce bu iş yerini kurduk. İşlerimiz oldukça yoğun. Yüzde 100 doğal, kepek, un, su kullanarak yaptığımız tandır ekmeğini 70 kuruştan satıyoruz dedi.
Macit Mukhlif ise yörelerine has lezzeti Tokatta yaşatmaya çalıştıklarını kaydetti. Ortadoğu ve Asyada sıklıkla yenen, ince ve oldukça gevrek bir çeşit ekmek olan tandır, etrafı çamurla sıvanmış bir çukur fırının içinde pişiriliyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık