Tuğçe Boynueğri Avrupa Üçüncüsü Oldu

Kahramankazan Belediyesporun, Türkiye şampiyonu milli haltercisi Dişi Herkül lakaplı Tuğçe Boynueğri, büyük bir başarıya daha imza attı. Polonyada düzenlenen Avrupa Gençler Halter Şampiyonasında 90 kiloda yarışan Boynueğri, üçüncü oldu.

Tuğçe Boynueğri Avrupa Üçüncüsü Oldu
  • 28 Ekim 2018, Pazar 12:01
Kahramankazan Belediyesporun, Türkiye şampiyonu milli haltercisi Dişi Herkül lakaplı Tuğçe Boynueğri, büyük bir başarıya daha imza attı. Polonyada düzenlenen Avrupa Gençler Halter Şampiyonasında 90 kiloda yarışan Boynueğri, üçüncü oldu.
Kahramankazan Belediyesporun Dişi Herkül lakaplı mili haltercisi Tuğçe Boynueğri, Polonyada düzenlenen Avrupa Gençler Halter Şampiyonasından tarihi bir başarıyla döndü. Türkiye şampiyonu, Türkiye rekortmeni ve dünya üçüncüsü olan Dişi Herkül, 90 kiloda yarıştı. Yaptığı kaldırışlarla gelecek için olumlu sinyaller veren milli sporcu, Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Gelecek için olumlu sinyaller
2017de Adanada düzenlenen Büyükler Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonasında büyük bir başarıya imza atan Tuğçe Boynueğri, silkmede 102, koparmada 90 kilo, toplamda ise 192 kiloluk kaldırışlarla Türkiye rekoru kırarak şampiyon olmuştu. Boynueğri, Gaziantepte düzenlenen Naim Süleymanoğlu Büyükler Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonasında silkmede 109, koparmada 91, toplamda ise 200 kilo ile üç kategoride de kendine ait rekoru kırarak şampiyonluğa ulaşmıştı. Buynueğri, Ağrıda düzenlenen Gençler Türkiye Şampiyonasında da kendine ait rekorları yenileyerek silkmede 113, koparmada 93, toplamda da 206 kilo ile üç kategoride de şampiyon oldu. Milli halterci, son olarak Özbekistanda düzenlenen Dünya Gençler Halter Şampiyonasında da dünya üçüncüsü olmuştu. Olimpiyat aday kadrosuna çağrılmayı başaran Boynueğrinin yeni hedefi ise olimpiyatlarda önemli başarılara imza atmak.

Türkiyeyi gururlandırdı
Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, şampiyon halterci Boynueğrinin Avrupa üçüncüsü olarak büyük bir başarıya daha imza attığını belirterek, “Kahramankazan Belediyesi olarak, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğanın talimatları ve destekleri sonrasında spor alanında önemli yatırımlara imza attık. Artık bu alandaki yatırımlarımızın meyvelerini uluslararası alanda almaya başladık. Tuğçe kızımız bu başarısıyla Türkiyeyi gururlandırdı. Kendisini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. İnşallah kendisini olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu olarak da göreceğiz” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık