5. Dünya Hava Oyunları Hazırlıkları Sürüyor

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Dünya Hava Sporları Federasyonu (FAI) tarafından 2020 yılında Türkiyede yapılacak olan 5. Dünya Hava Oyunları hazırlıkları kapsamında incelemelerde bulunmak üzere Türkiyeye gelen 23 kişilik FAI heyeti ile bir araya geldi.

5. Dünya Hava Oyunları Hazırlıkları Sürüyor
  • 27 Haziran 2018, Çarşamba 17:43
Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Dünya Hava Sporları Federasyonu (FAI) tarafından 2020 yılında Türkiyede yapılacak olan 5. Dünya Hava Oyunları hazırlıkları kapsamında incelemelerde bulunmak üzere Türkiyeye gelen 23 kişilik FAI heyeti ile bir araya geldi.
Aralarında FAI Yönetim Kurulu Üyeleri Marry Anne Stevens, Bengt Lındgren, FAI Spordan Sorumlu Yöneticisi Markus Haggeney ve THK Havacılık ve Eğitim Müdürü Bekir Akyüzün bulunduğu heyeti Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ile birlikte Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu ve Belediye Meclis Üyesi Hakan Turan karşıladı.
Güvercinadada düzenlenen yemekli toplantıda Türk Hava Kurumu Kuşadası Şubesinin davetiyle Kuşadasında bulunan heyeti ilçede görmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten Başkan Kayalı, 2020 yılında Türkiyede yapılacak olan 5. Dünya Hava Oyunlarına Kuşadası Belediyesi olarak ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade etti. Kuşadasında hava sporlarının geliştirilmesiyle ilgili çeşitli çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Kayalı, 5. Dünya Hava Oyunlarına Kuşadası olarak katkı ve katılım sağlamak istediklerini belirtti.
FAI Spordan Sorumlu Yöneticisi Markus Haggeney ise Kuşadasında bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek kendilerine gösterdikleri ilgiden dolayı Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalıya teşekkür etti. Türkiyenin 5. Dünya Hava Oyunları için elverişli bir coğrafyaya sahip olduğunu belirten Haggeney, THK Selçuk Havacılık Eğitim Merkezinde gerçekleştirdikleri incelemeler sonrasında olumlu yönde fikir birliği sağladıklarını ifade etti.
Türk Hava Kurumu Havacılık ve Eğitim Müdürü Bekir Akyüz ise FAI heyetinin 2020 yılında Türkiyede yapılacak olan 5. Dünya Hava Oyunları organizasyonunda paraşüt ve hava tüneli faaliyetlerini Kuşadasında yapmayı düşündüklerini belirterek organizasyonun Kuşadası turizmine büyük fayda sağlayacağını belirtti.
6-12 Eylül 2020 tarihleri arasında düzenlenecek olan 5. Dünya Hava Oyunları 100den fazla ülkeden 4 binden fazla sporcunun katılımıyla Türkiyenin 6 farklı noktasında gerçekleşecek. Paraşüt, planör, balon, yamaç paraşütü, yelken kanat, model uçak, genel havacılık, deneysel havacılık gibi temel hava sporları branşlarında düzenlenecek olan organizasyon ile ilgili olarak 2 Temmuz tarihinde Antalyada değerlendirme toplantısı yapılacak.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık