Ulugölde Muhteşem Güzellik

Ordunun Gölköy ilçesinde bulunan Ulugöl, oluşturduğu renk cümbüşüyle sonbaharda da doğaseverleri cezbediyor.

Ulugölde Muhteşem Güzellik
  • 22 Ekim 2018, Pazartesi 11:40
Ordunun Gölköy ilçesinde bulunan Ulugöl, oluşturduğu renk cümbüşüyle sonbaharda da doğaseverleri cezbediyor.
Taşıdığı doğal kaynak ve rekreasyon değerlerinin yüksek olması nedeniyle 2009 yılında Türkiyenin 36ncı tabiat parkı ilan edilen Ulugöl, son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin gezi programlarında yer alıyor. Kent merkezine 74 kilometre uzaklıkta, 7 dönüm büyüklüğünde ve 20 metre derinliğindeki Ulugöl, Karadenizde doğal yapısıyla yeşille mavinin birleştiği alanların başında gelen Ulugöl, sonbaharda doğa renkleriyle kartpostallık görüntüler sunuyor. Bir krater gölü olan ve sonbaharın renklerini üzerinde barındıran Ulugölü ziyaret eden doğaseverler, muhteşem güzelliği fotoğraflamak için adeta yarışıyor.
Yapraklı orman kayını, kızılağaç, gürgen ve akçaağaç türlerinden oluşan bitki örtüsüyle çevrili gölde, Abant alabalığı başta olmak birçok canlı yaşıyor. Bölgeye sonbaharla birlikte Ordu ve çevre illerden yüzlerce doğasever, Ulugölde vatandaşlar iyi vakit geçirebiliyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık