Dilovası Belediyesinden İmar Barışı Danışma Ofisi

İmar Barışı çalışmalarında vatandaşa yardımcı olmak ve bilgi sağlamak için Dilovası Belediyesi tarafından danışma ofisi açıldı.

Dilovası Belediyesinden İmar Barışı Danışma Ofisi
  • 27 Haziran 2018, Çarşamba 15:25
İmar Barışı çalışmalarında vatandaşa yardımcı olmak ve bilgi sağlamak için Dilovası Belediyesi tarafından danışma ofisi açıldı.
Tüm Türkiyede olduğu gibi Dilovasında binlerce vatandaşı ilgilendiren İmar Barışı kanunu sonrası düğmeye basan Dilovası Belediyesi, Başkan Toltarın talimatı ile vatandaşı bilgilendirmek ve yardımcı olmak için belediye bünyesinde “İmar Barışı Danışma Ofisi” açıldı. Geçtiğimiz hafta açılan danışma ofisi yoğun ilgi görürken yaklaşık bin 700 Dilovalı vatandaşın danışma ofisine gelerek başvuru yaptığı belirtildi.
Vatandaşların “E-devlet” üzerinden yapması gereken başvurularında sorun yaşamamaları için Dilovası Belediyesi tarafından açılan danışma ofisinde yetkililer vatandaşlara “İmar Barışı nedir”, “Kimlerin imar barışına ihtiyacı var” “İmar barışına nasıl başvurulur” konularında bilgilendirme yapılıyor ve vatandaşın başvurularını da anında yapması sağlanıyor.
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Son 50 yıldır Dilovasında ve Türkiye genelinde kangren haline gelen mevzuata aykırı yapılaşma problemi, İmar Barışı ile sona eriyor. Ruhsatsız yapılan, ruhsatına uygun olmayan yapılar, mülkiyetsiz yapılar, yapı kullanma izni olmayan yapılar, elektrik su ve doğalgaz bağlatamayan yapılan, hakkında para cezası ve yıkım kararı alınmış yapılar İmar Barışından faydalanabilecekler. İmar Barışını kapsayan 7143 sayılı kanunun 18 Mayıs 2018 tarihi ile yürürlüğe girmesiyle birlikte, mevzuata aykırı yapılara ‘Yapı Kayıt Belgesi verilecek. Reform düzeyindeki bu düzenlemeyle vatandaşlar iskânsız yapısına elektrik su doğalgaz bağlatabilecek. Yıkım kararı bulunan ve tahsil edilmemiş para cezalarından vazgeçilecek” dedi.
“Devrim niteliğinde ki bu düzenlemeyle binlerce vatandaşımızın mağduriyeti ortadan kaldırılmış olacak” ifadelerine yer veren Toltar, “İlçemiz sınırlarında toplamda 9 bin 320 adet bina inşa edilmiş, Bu binaların Ruhsatlı-İskanlı konut adeti sadece 398dir. Yani ilçemizde çok ciddi anlamda bu mağduriyet yaşanmaktaydı. Şimdi vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için hükümetimiz tarafından başlatılan İmar Barışı yasasından faydalanmalarını sağlamak adına belediye olarak her türlü konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Açtığımız imar barışı danışma ofisimize gelen vatandaşlarımızın hem bilgilendirilmesi hem de başvurularının hızlandırılması için arkadaşlarımız çalışıyor. İnşallah bu düzenleme sonunda ilçemizde ki vatandaşlarımızın bu önemli mağduriyeti ortadan kaldırılmış ve hepsi belgelerine kavuşmuş olacaktır diye konuştu.
Başkan Toltar, ayrıca vatandaşları uyararak başvuruların 31 Ekim 2018 tarihinde son bulduğunu belirterek vatandaşların bu süre içerisinde kesinlikle başvuru yapmalarını istedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık