Başkan Soyer Aliağa’da muhtarları dinledi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Aliağalı muhtarlarla bir araya geldi. 3 saat süren toplantıda 30 mahallenin ihtiyacını muhtarlardan tek tek dinleyen Başkan Soyer, arıtma tesisinden içme suyu ve kanal alt yapısına kadar ilçede yapacakları yatırımları sıraladı.

Başkan Soyer Aliağa’da muhtarları dinledi
  • 30 Eylül 2020, Çarşamba 10:09

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Aliağalı muhtarlarla bir araya geldi. 3 saat süren toplantıda 30 mahallenin ihtiyacını muhtarlardan tek tek dinleyen Başkan Soyer, arıtma tesisinden içme suyu ve kanal alt yapısına kadar ilçede yapacakları yatırımları sıraladı. Soyer, “İZBAN son duraktan itibaren yurttaşlarımızın Aliağa Devlet Hastanesi, Kapalı Pazaryeri ve Okullar bölgesine ulaşımını kolaylaştırmak için ring seferi başlatıyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçeleri ziyaret ederek muhtarlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Yeni Foça ve Kiraz’da muhtarlarla buluşan Başkan Soyer, bugün Aliağalı muhtarlarla toplantı yaparak sorunları ve talepleri dinledi, yapılacak çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Aliağa Öğretmenevi’nde yapılan toplantıya Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, belediye bürokratları ve 30 muhtar katıldı. Muhtarlar tek tek kendi mahallerindeki ihtiyaçları iletti ve bugüne kadar yapılan çalışmalar için Başkan Soyer'e teşekkür etti. Toplantının açılışında konuşan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Bugün muhtarlarımız Başkanımıza tek tek sorunlarını ve taleplerini iletme şansı buluyor. Bu toplantı Aliağamız ve İzmir için hayırlı olur. Başkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Muhtarlarla Mart ayında yapmayı planladıkları toplantının pandemi nedeniyle geciktiğini söyleyen Başkan Soyer, “Belediyemizin tüm bürokratları ile huzurunuzdayız. Sorunlarınızı, talep ve önerilerinizi dinlemeye hazırız” dedi.

Yeni Şakran’a arıtma müjdesi
Toplantıda muhtarların içme suyu, kanal alt yapısı, asfalt ve kilit parke taşı talepleri öne çıktı. Yeni Şakran Mahallesi’nde oluşan atık suların arıtılması amacıyla ileri biyolojik arıtma tesisinin proje ihalesine çıktıklarını, tesisin 2022 yılında hizmete alınmasını planladıklarını belirten Başkan Soyer, “Yenişakran, Aşağışakran, Hacıömerli, Kalabak, Çoraklar, Bahçedere yerleşimlerinin kanal alt yapısını da yenileyerek yeni yapacağımız bu arıtma tesisine bağlayacağız.Çakmaklı, Çaltılıdere mahallelerinde paket arıtma tesisleri yapacağız” diye konuştu.

Yeni kuyular açılacak
Bölgenin içme suyu altyapı ile ilgili yapacakları yatırımlara ilişkin de bilgi veren Başkan, “2019 yılında ilçemizde 5 kuyu açtık. Güzelhisar, Yenişakran,Hacıömerli, Kapıkaya, Yukarı Şehitkemal, Aşağı Şehitkemal, Çaltıdere, Horoz Gediği, Kara Kuzu ve Uzun Hasanlar mahallerine yeni su kuyuları kazandırmak için etüt çalışmaları başladı. Çoraklar ve Samurlu mahallerine yeni şebeke döşemek için ihaleye çıkıyoruz. Aşağışakran, Bahçedere, Kapıkaya, Bozköy ve Yüksekköy mahallelerine 88 kilometre uzunluğundaki yeni şebeke döşemek için de çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca Hacı Ömerli ve Bozköy mahallelerinin de içmesuyu şebekesi yenilenecek” dedi.

Kanal yatırımları geliyor
İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri Yukarı Şehit Kemal,Aşağı Şehit Kemal ve Bozköy mahallerinin evsel atık sularının Türkelli Atıksu Arıtma Tesisi’ne iletileceğini, Şehitkemal Deresi’nin de ıslah programında olduğunu bildirdi. Uzun Hasanlar, Samurlu, Çıtak, Çoraklar, Güzelhisar, Horozgediği, Kapıkaya, Karaköy, Karakuzu, Yüksekköy mahallelerinin atıksu ve yağmursuyu sorunlarının çözümüne yönelik proje çalışmalarına başlandığı bilgisi verildi. Ayrıca Yukarı Şehitkemal Mahallesi’ndeki bin 500 metre uzunluğundaki derenin ıslahı için yapım ihale çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.

“İzmirli muhtarlar ormanı” geliyor
Toplantıda Başkan Soyer ayrıca muhtarlara bir müjde daha vererek Kabalak’taki ağaçlandırma alanını ‘İzmir muhtarları ormanına’ dönüştüreceklerini, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde İzmir’deki tüm muhtarları çağırarak burada ağaçlandırma çalışması yapacaklarını açıkladı.

Tarım ve hayvancılığa destek
Başkan Soyer Aliağa’nın ulaşım sorununu çözmek, ulaşım kalitesini arttırmak için Seferihisar’da hayata geçirdikleri İZTAŞIT uygulamasının Aliağa’da devreye girmesi içinçalışma başlatacaklarını duyurdu. Muhtarların ilçede yaşadıkları internet sorununu dile getirmesi üzerine konuşan Başkan Soyer, sorunlu bölgelerin GSM operatörlerine bildirileceğini, gerektiğinde internetin hiç çekmediği bölgelerde çocuklar için EBA erişim araçlarını devreye soyarak internete ve EBA’ya erişimlerini sağlayacaklarını söyledi. Çıtak Muhtarı Hüsnü Güleç nar ekşisi üretimi yaptığını, ürünün paketlenip pazarlanması desteğinde bulundu. Güleç, kurmalı saat gibi işlerini en güzel şekilde yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerine de teşekkür etti.Başkan Soyer,bölgedeki nar ekşisi üretiminin ve marka değerinin artırılması için gereken desteği vereceklerini belirtti. Soyer, “Bölgede tarımın ve hayvancılığın gelişmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi. Yeni Mahalle MuhtarıFatma Güvercin mahallede İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılacak masal evi için Başkan Soyer’e teşekkür etti.

Ring seferleri başlıyor
Toplantının sonunda muhtarlara mahallerine gösterdikleri hassasiyetten ötürü teşekkür eden Soyer, “Güzel bir toplantı oldu. Hepinize teşekkür ediyorum. Bizim için yurttaşa ulaşmanın yolu sizsiziniz. Lozan, Atatürk, Anadolu ve Cengiz Topel caddelerine kaldırım yapılması talebi vardı. Bunlara hemen başlıyoruz.İZBAN son duraktan itibaren Aliağa Devlet Hastanesi,Kapalı Pazar Yeri ve Okullar bölgesine ulaşımı sağlamak için ESHOT otobüslerimizle ring seferlerini başlatıyoruz” dedi.

Asfalt yatırımları devam ediyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi ayrıca son bir buçuk yılda ilçede 11 kilometre uzunluğunda yolda, 18 kilometrelik ova yolunda asfalt çalışması yaptı. Yıl sonuna kadar 3 kilometre uzunluğundaki yol, 28 kilometre uzunluğundaki ova yolu asfaltlanacak.Yine son bir buçuk yıl içinde on bin metrekare kilit parke taşının döşendiği, 25 bin metrekarelik kilit parke taşının daha yılsonuna kadar döşeneceği bilgisi verildi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık