Adanada Ormanlara Dijital Göz

Adanada ‘Kameralı Otomatik Yangın Gözetleme Kulelerinin sayısı arttırılıyor.

Adanada Ormanlara Dijital Göz
  • 29 Haziran 2018, Cuma 12:08
Adanada ‘Kameralı Otomatik Yangın Gözetleme Kulelerinin sayısı arttırılıyor.
Adana Orman Bölge Müdürlüğü (OBM) orman yangını tehlikesini önlemek için 2016 yılından bu yana başlatılan ‘Kameralı Otomatik Yangın Gözetleme Kulelerinin sayısını artırmaya devam ediyor. İnsansız hizmet veren kuleler tarafından yangının başlangıç anı tespit edilerek yayılış yönünü canlı izleme ve anında müdahale etme imkanı sağlıyor.
2016 ve 2017 yıllarında 5 adet Otomatik Yangın Gözetleme Kulesi kurulduğu, bu yıl ise 17 adet daha kurulmasının planlandığı, şu ana kadar bunların 7sinin faaliyete geçirildiği bildirildi.
Faaliyete geçen kuleler sayesinde Orman Bölge Müdürlüğü dahilindeki ormanların İşletme Merkezleri ve Yangın Harekat Merkezi tarafından 7 gün 24 saat kesintisiz olarak izlendiği belirtildi.
Yetkililer, üzerinde gelişmiş kameralar ve bilgisayarlar bulunan bu sistemin yaklaşık 10 kilometre mesafedeki dumanı tespit ederek 30 bin hektarlık bir alanı gözetleyebildiği bilgisini verdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık