Kuzu Kestanesi Damaklara Hitap Ediyor

Sinopun yerli kestanesi olan kuzu kestanesi damaklara hitap ediyor.

Kuzu Kestanesi Damaklara Hitap Ediyor
  • 16 Ekim 2018, Salı 16:07
Sinopun yerli kestanesi olan kuzu kestanesi damaklara hitap ediyor.
Sinopta Erfelek kestanesi seyyar tezgahlarda kilosu 12-25, pişmişi ise 100 gramı 5 liradan satılıyor. Türkiyenin yanı sıra dünya çapında ün kazanan Sinopun Erfelek ilçesinde üretilen ve kabuğundan çabuk ayrılması, farklı lezzeti ve parlak rengi nedeniyle bölgede kuzu kestanesi olarak adlandırılan Erfelek kestanesi, seyyar tezgahlarda yerini aldı.
Kestane kebap satan Seçkin Demirbaş konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Kestane çıktığı zaman kışın simgesi olarak bu işe başlıyoruz. Her zaman buradayım, bu sene ürünler bol. ‘Palamut balığı bol çıktığı zaman kestane de bol olur derler. Gerçekten de öyle. Çiğ olarak kilosu 12 TL den başlıyor, 25TLye kadar gidiyor. Kestanenin iriliğine ve büyüklüğüne göre değişiyor. Kebap olarak da 100 gramı 5TLden satıyorum. Kilo olarak da 50 TL ye tekabül ediyor. Satışlarımız çok şükür iyi” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık