Sakaryada Cumhuriyet Coşkusu Yürüyüşle Kutlandı

Sakaryada 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yürüyüşleri çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Sakaryada Cumhuriyet Coşkusu Yürüyüşle Kutlandı
  • 29 Ekim 2018, Pazartesi 21:28
Sakaryada 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yürüyüşleri çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.
Cumhuriyetin 95inci kuruluş yıl dönümü vesilesiyle Sakaryada iki ayrı cumhuriyet yürüyüşü gerçekleşti. İlk olarak Yeni Camide toplanan kalabalık, sloganlar eşliğinde Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önüne kadar yürüdü. Burada yapılan basın açıklaması sonrasında yürüyüş sona erdi.

“Kalabalık Çark Caddesine sığmadı”
İkinci Cumhuriyet yürüyüşü ise eski Atatürk Stadyumu önünde başladı. Ellerinde Türk Bayrakları alan kalabalık Çark Caddesi istikametinden AKM önüne kadar yürüdü. Yürüyen kalabalığa etrafta bulunan esnaflarda destek verdi. Yürüyüş sonrası söz alan Kuvayi Milliyeden gazi Nuri Çamur yaptığı açıklamada, 29 Ekim 1923de Cumhuriyet bayrağımızdaki yıldız gibi parlayarak ortaya çıkmıştır. 95.yıl dönemini gururla ve coşkuyla kutlarım. Bize bu Cumhuriyeti hediye eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürke ve silah arkadaşlarına teşekkür eder her daim bu coşkuyu yaratacağımıza söz veriyoruz ifadelerini kullandı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için yapılan yürüyüşün sonunda halktan kişilerin efe dansı yapması renkli görüntülere sahne oldu. Okunan İstiklal Marşı sonrasında vatandaşlar yürüyüşü sonlandırdı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık