İşkur, Gençler İçin “İşe İlk Adım Projesi”Ni Hayata Geçiriyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanan “100 Günlük Eylem Planı” kapsamında hayata geçirilen “İşe İlk Adım Projesi” sayesinde, yüksekokul veya fakültelerden son iki yılda mezun olan 18-29 yaş aralığındaki gençler mezun oldukları alanlarda 6 aylık işbaşı eğitim programına alınacak. Sektör kısıtlaması olmadan 6 aylık program sonrasında işverenlerden bu kişileri mevcut işbaşı eğitim programlarındaki gibi 6 ay boyunca istihdam edecek.

İşkur, Gençler İçin “İşe İlk Adım Projesi”Ni Hayata Geçiriyor
  • 27 Ekim 2018, Cumartesi 8:30

Bu zorunlu istihdam sürecinde işverenlere net asgari ücretin yüzde 50si tutarında İŞKUR tarafından destek sağlanacak. Bu süreden sonra işveren tarafından kişinin 12 ay daha istihdam edileceğine dair taahhüt verilmesi halinde net asgari ücretin yüzde 25i tutarında ücret desteği bir yıl boyunca İŞKUR tarafından karşılanmaya devam edecek. Böylece, üniversite mezunu gençlerin işbaşı eğitim programından sonra uzun süreli istihdamı sağlanacak.

İŞKUR, proje kapsamında Türkiye genelinde 5 bin üniversite mezunu gencin işbaşı eğitim programlarına katılmasını planlıyor. Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Altunkaynak, İl Müdürlüğü olarak, projeyi tanıtmak amacıyla meslek örgütleri, odalar ve işyerlerine ziyarette bulunduklarını söyleyerek daha fazla gencin projeden faydalanmasını istediklerini dile getirdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık