1,5 Asırdır Mahallenin Su İhtiyacını Karşılıyor

Orduda zamana direnen 1,5 asırlık tarihi çeşme vatandaşların su ihtiyacını karşılıyor.

1,5 Asırdır Mahallenin Su İhtiyacını Karşılıyor
  • 30 Ekim 2018, Salı 8:18
Orduda zamana direnen 1,5 asırlık tarihi çeşme vatandaşların su ihtiyacını karşılıyor.
Kabadüz ilçesi Harami Mahallesinde bulunan ve Ordunun eski Belediye Başkanlarından Süleyman Felekin dedesi Felekzade Süleyman Seyyar Ağa tarafından 1870li yıllarda yaptırılan çeşmeden, vatandaşlar halen yaz kış faydalanıyor.
Samsun Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından 2003 yılında ‘kültür varlığı olarak tescillenen tarihi çeşmenin üzerinde Osmanlıca yazılar bulunuyor.
Mahalle sakinlerinden Mustafa Yazıcı, Oluklu Çeşmesinin yıllara meydan okuyarak yaz kış su ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi. Çeşmenin başka bir yerde eşi benzeri olmadığını belirten Yazıcı, “Ordu ilimizin eski Belediye Başkanlarından Süleyman Felekin dedesi Felekzade Süleyman Seyyar Ağa tarafından 1870li yıllarda mahallemize yaptırılan çeşme mahalle meydanında bizlerin su ihtiyacını yılın 12 ayı karşılıyor” dedi.
Yazıcı, çeşmenin iki yıl öncesinde restore edildiğini sözlerine ekledi.
Tarihi çeşme geçmiş yıllarda Ordu Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca (YİKOB) tarafından onaylanan proje doğrultusunda restore edildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık