Görme Engelli Kerimin İtfaiyeci Olma Hayali Gerçekleşti

Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, itfaiyeci olmak isteyen kısmi görme engelli 1. Sınıf öğrencisi Kerim Türkmenin hayalini gerçekleştirdi.

Görme Engelli Kerimin İtfaiyeci Olma Hayali Gerçekleşti
  • 25 Ekim 2018, Perşembe 9:29
Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, itfaiyeci olmak isteyen kısmi görme engelli 1. Sınıf öğrencisi Kerim Türkmenin hayalini gerçekleştirdi.
Nevşehirin Merkez ilçeye bağlı Özyayla köyü ilkokulu 1. Sınıf öğretmeni Ayşe Demirel, bir arkadaşı ile konuşurken kısmi görme engelli öğrencisi 7 yaşındaki Kerim Türkmenin en büyük arzusunun itfaiye eri olmak olduğunu söyledi. Daha sonra konu, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçene iletildi. Belediye Başkanı Seçen, İtfaiye Müdürlüğünden bir ekibi itfaiye aracı ile birlikte minik Kerim Türkmen için görevlendirdi. İtfaiye Müdürlüğü ekipleri Kerim Türkmeni evinin önünden itfaiye aracı ile birlikte aldı ve okuluna götürdü. İtfaiye aracında siren çalarak okuluna ulaşan Kerimi arkadaşları okul kapısında karşıladı. İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, daha sonra Kerimin sınıf arkadaşlarına da itfaiye giysileri giydirdi ve yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Daha sonra okul bahçesinde yangın hortumunu kullanarak itfaiye eri ağabeyleri ile birlikte su sıkan Kerimin sevinci görülmeye değerdi.

Oğlumun hayali gerçekleşti
Anne Aysel Türkmen, kendilerine böyle bir imkan sunduğu için Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen ve İtfaiye Müdürlüğü personeline teşekkür etti. Kerimin en büyük hayalinin gelecekte itfaiye eri olmak olduğunu söyleyen Türkmen, “Kısmi görme engelli oğlum Kerim, oyun oynadığı bahçemizde kontrollü bir şekilde ateş yakar, sonra da yaktığı ateşi söndürüp ‘Ben İtfaiyeci olacağım anne derdi. Bugün oğlumun hayali gerçekleşti. Emeği geçenlere teşekkür ederim dedi. Baba Sami Türkmen de 7 yaşındaki Kerimin telefon ile sürekli itfaiye oyunu oynadığını söyledi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık