Başkan Asya, İl Başkanı Yaktıya Göletli Parkı Tanıttı

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti İl Başkanı Rahmetullah Yaktı ve beraberindekilerle birlikte “Göletli Park” projesinin uygulandığı Fidanlık mevkiindeki çalışmaları yerinde inceledi.

Başkan Asya, İl Başkanı Yaktıya Göletli Parkı Tanıttı
  • 30 Ekim 2018, Salı 15:43
Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti İl Başkanı Rahmetullah Yaktı ve beraberindekilerle birlikte “Göletli Park” projesinin uygulandığı Fidanlık mevkiindeki çalışmaları yerinde inceledi.
Muşun çehresini değiştirecek yeşil alanlara kavuşmasını sağlamak için bugüne kadar birçok park ve mesire alanını vatandaşların hizmetine sunmanın haklı gururunu yaşayan Muş Belediyesi, dev bir projeyi daha hayata geçirdi. Fidanlık mevkii içerisinde yer alan 56 bin metrekare alan üzerine yapılan ‘Göletli Park tamamlanma aşamasına geldi. Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti İl Başkanı Rahmetullah Yaktı ile birlikte yeni park alanında incelemelerde bulundu. Başkan Asya, proje hakkında İl Başkanı Yaktı ve beraberindekileri bilgilendirdi.
Göletli Parkın şehrin en büyük ikinci parkı konumunda olduğunu söyleyen Başkan Asya, bu sezon başlatılan çalışmalar neticesinde güzel bir eserin ortaya çıktığını kaydetti. Muşun görsel kalitesini arttırmak, insanların sosyal ve kültürel aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri alanlar oluşturmak için çalıştıklarını belirten Başkan Asya, bu proje ile ihtiyaç duyulan bir cazibe merkezini hayata geçirdiklerini söyledi. Başkan Asya, “Fidanlık mevkiinde mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan arsanın tahsis işlemlerinin tamamlanması ile projemizi başlattık. 56 bin metrekare alan üzerine kurmayı planladığımız parkımızı hem yaz hem kış mevsiminde kullanılabilecek şekilde tasarladık. Çocuklarımız için oyun alanları, yetişkinlerimiz için fitness ve spor alanları, ailelerimiz için güzel vakit geçirebilecekleri yeşil alanlar kurduk. Proje içerisinde 5 bin metrekare alan üzerine biyolojik gölet kuruldu. Yazın çeşitli etkinliklerde kullanılacak gölet, kışın buz pateni olarak kullanılabilecek. Engellilerin de faydalanabileceği şekilde tasarlanan parkta, 47 bitki çeşidi kullanıldı. 200 metre uzunluğunda 278 metre genişliğinde bir alana kurulan Göletli Parkta; çocuk oyun alanları, açık ve kapalı oturma alanları, amfi ve yapay göletler ile mükemmel bir doğal alan oluşturduk. Fiziki yapısı tamamlanan parkımızın son rötuşları yapılıyor. İnşallah önümüzdeki günlerde açılışını yaparak halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.
Muşun yeşil alan kapasitesini her geçen gün arttırdıklarını belirten Başkan Asya, “Geçmiş yıllarda yeşil alan sorununun fazla olduğu ilimizde yaptığımız çalışmaların neticesinde kalıcı çözümler üretmeyi başardık. Mahallelerdeki boş alanları değerlendirerek sakinlerin hizmetine sunduk. Atıl durumdaki bölgelerde rekreasyon projeleri uyguladık. Lale Vadisi Parkı şu an vatandaşlarımızın akın ettiği yerlerden biri. Bu tür büyük projelerle de vatandaşlarımızın genelinin istifade edebileceği alanlar oluşturuyoruz. Halkımızın rahatı ve huzuru için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık