Minik Şefler Hünerlerini Sergiledi

Muğlanın Bodrum ilçesinde düzenlenen “Coğrafi İşaretli Ürünlerle Minik Şefler Festivali” birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.

Minik Şefler Hünerlerini Sergiledi
  • 27 Ekim 2018, Cumartesi 18:03
Muğlanın Bodrum ilçesinde düzenlenen “Coğrafi İşaretli Ürünlerle Minik Şefler Festivali” birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.
Ortakent-Yahşi Mahallesinde düzenlenen ve minik şeflerin hünerlerini gösterdiği festivalin ilk gününde yörelerinin ürünlerinden oluşan yemekler yapıldı. Minik şeflere özel hazırlanan mutfak tezgahlarının başında kimi malzemeleri doğradı, kimi hamurunu yoğurdu kimi ocak başında pişirme işlemini uyguladı.
Hakkari, Yalova, Gaziantep, Kocaeli, Diyarbakır, Mersin, Eskişehir ve ev sahibi Muğladan
10 Okuldan 300 çocuk bu festivale katıldı. Kültürel zenginliklerimizin yerinde tanıtıldığı festival yöresel lezzetlerle ve çeşitli etkinliklerle adeta şölene dönüştü. Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği tarafından düzenlen festival üç gün sürecek.
Etkinlik hakkında açıklama yapan Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Gülşen Coşanöz; “Türkiyenin pek çok köşesinden çocuklarımız geldi. Doğu ile Batıyı bütünleştirdik, Kuzey ile Güneyi bütünleştirdik bütün çocukları buraya topladık. Bütün öğrencilerimiz gelirken yanlarında kendi yörelerinin coğrafi işaretle tescillenmiş ürünlerini veya tescillenmeye değer olan ürünlerini getirdiler. Burada amacımız, esas ana projemiz coğrafi işaretli ürünlerin turizme kazandırılması. Bizlere destek veren Muğla Valiliğine ve Bodrum Kaymakamlığına çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık