Halikarnas Balıkçısının Manevi Oğlu Memleketinde Onurlandırıldı

Muğlada Cevat Şakir Kabaağaçlının manevi oğlu Prof. Dr. Şadan Gökovalının adı memleketi Gökovada oluşturulan kültür evine verildi.

Halikarnas Balıkçısının Manevi Oğlu Memleketinde Onurlandırıldı
  • 30 Ekim 2018, Salı 10:42
Muğlada Cevat Şakir Kabaağaçlının manevi oğlu Prof. Dr. Şadan Gökovalının adı memleketi Gökovada oluşturulan kültür evine verildi.
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Muğla, İzmir kültürüne ve Anadolu uygarlığına en fazla hizmet eden kişiler arasında gösterilen Prof. Dr. Şadan Gökovalının adına memleketinde kültür evi açılışı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen Şadan Gökovalı Kültür Evi açılışına Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Şadan Gökovalının yakınları ve vatandaşlar katıldı.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün açılışta yaptığı konuşmada, “Muğla çok büyük kültürel bir değere sahip. Gökova dediğimizde hemen Şadan Gökovalı aklımıza gelir, ancak ben Şadan Muğlalı diyorum. Gerçekten büyük bir zenginlik Şadan Gökovalı. Biz onun fevkalade olduğunun farkındayız. Biz bu zenginliğimizi doya doya yaşayalım. Cumhuriyetin en büyük eserlerinden biri yanımızda” dedi.
Ardından Gökovalı, Güneş Gülleri kitabını çok sayıda okuyucusu için imzaladı. Gökovalının donattığı kitaplardan oluşan bölümler ve bazı özel fotoğraf düzenlemeleri açılışta göze çarptı.
Şadan Gökovalı kimdir?
15 Mart 1939da Muğla Gökovada doğdu. İlk üç sınıfı köyünde okuduktan sonra Ula İlkokulunu, Muğla Ortaokulunu, Aydın Ticaret Lisesini ve İzmir İktisadi Ticari İlimler Akademisini bitirdi.
Knidos, Datça, Efes, Fethiye ve Bergamayı en iyi anlatan yazar seçildi. Türkiyenin başlıca turistik merkezlerini anlatan kitapları yayımlandı.
Akademik kariyer olarak Üniversite Doktoru, Üniversite Doçenti, Üniversite Profesörü hak ve ünvanlarına layık görüldü. Muğla ve İzmir kültürüne Anadolu uygarlığına en fazla hizmet eden kişi, İzmir Gazeteciler cemiyeti, Türkiye İletişim Vakfı, İzmir Turist Rehberleri Odası, Onursal üyeliği “İleri Yaş Dostu” ödüllerine değer görüldü. Akyakada bir sokağa, Gökovada bir caddeye, Muğla Menteşede 3 bin 500 kişilik açık hava tiyatrosuna adı verildi. Son olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi Ula Gökova Prof.Dr. Şadan Gökovalı Kültür Evi hizmete açıldı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık