20 Aylık Bebek 185 Bine Güreş Ağası Oldu

Geleneksel Datça boğa güreşleri, 13. defa Reşadiye Dörtyol Meydanında yapıldı. Güreşlerde 20 aylık Ateş bebek, 185 bin lirayla ağalığı kazandı.

20 Aylık Bebek 185 Bine Güreş Ağası Oldu
  • 29 Ekim 2018, Pazartesi 11:09
Geleneksel Datça boğa güreşleri, 13. defa Reşadiye Dörtyol Meydanında yapıldı. Güreşlerde 20 aylık Ateş bebek, 185 bin lirayla ağalığı kazandı.
Bu yıl 13. defa düzenlenen geleneksel boğa güreşleri Muğla ve ilçelerinden toplam 140 boğanın katılımıyla kıran kırana geçti. Akşam geç saatlere kadar devam eden ve Datçaspor yararına düzenlenen boğa güreşleri sonunda birinciliği Gökhan Sezere ait Kanas isimli boğa Aleks isimli boğayı yenerek birinciliği aldı. Süper baş güreşinde Datçadan Savaş tatlıya ait Kara efe isimli boğa Muğla Gökova dan Kerim Karanın Simao isimli boğasını yenerek birinci oldu.
Gelecek yılın güreş ağası seçiminde bu yıl turizmci Yiğit Uslunun minik oğlu Ateş Yiğit oldu. Henüz 20 aylık olan Ateş bebek, babası tarafından güreş ağası seçimine aday gösterildi. Ateş bebek, yapılan açık artırma sonunda 185 bin liraya gelecek yılın güreş ağalığına seçildi. Boğa güreşlerinde ilk defa böyle bir durumla karşılaşan organizasyon komitesi, küçük ağayı tebrik ederek ağalığı ona verdi.
Datça boğa güreşlerinin bu yıl da büyük ilgi gördüğünü ifade eden organizasyon komitesi başkanı Savaş Tatlı, “Bu boğalara özel bakılıyor. Bu boğalar güreşmese hepsi kesilir. Bal, pekmez ve kuru üzüm gibi organik besinlerle besleniyorlar. Her yetiştirici boğasını çocuğu gibi sever” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık