Yeşilboğaz: Konkordato İlanının Artmasından Endişeliyiz

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Konkordatoya başvuran şirket sayısının daha da artmasından endişe duyuyoruz” dedi.

Yeşilboğaz: Konkordato İlanının Artmasından Endişeliyiz
  • 30 Ekim 2018, Salı 13:59
Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Konkordatoya başvuran şirket sayısının daha da artmasından endişe duyuyoruz” dedi.
Yeşilboğaz, iş dünyasının gündemi olan konkordato ile Mersinin ve iş dünyasının ekonomik sorunlarının ele alındığı toplantıya katıldı. Türkiyede iflas erteleme uygulamasının yerine getirilen konkordato sisteminin, borçlu ile alacaklı arasında yeni bir anlaşma yapılmasını öngören bir uygulama olduğunu kaydeden Yeşilboğaz, “Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz ile birlikte, her geçen gün onlarca yeni şirket konkordato başvurusu için mahkemelerin kapısını çalmaya devam ediyor. Konkordatoya başvuran şirket sayısının daha da artmasından endişe duyuyoruz ifadelerini kullandı.
Mersinde iç ve dış göçün artış göstermesiyle birlikte nüfus yoğunluğunun da artmasıyla, bu bölgede kişi başına düşen gelirin çok azalmasına ve işsiz sayısının daha da artmasına neden olduğunu ifade eden Yeşilboğaz, “Kentin yatırım ihtiyacı daha da arttı ve aciliyet arz etmiştir. Tarım ve turizm potansiyeli yüksek olan kentimizde, yerli ve yabancı yatırımcıların Mersine yatırım yapmasının önü açılmalıdır” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık