Mersinde Cumhuriyet Coşkusu

Mersinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

Mersinde Cumhuriyet Coşkusu
  • 29 Ekim 2018, Pazartesi 11:33
Mersinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen etkinliklerle coşkuyla kutlandı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 95inci yıl dönümü dolayısıyla sabah saat 09.30da Kültür Merkezinde bir program düzenlendi. Program kapsamında Vali Su, kent protokolünün tebriklerini kabul etti. Ardından Cumhuriyet Meydanına geçildi. Cumhuriyet Meydanındaki tören Vali Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamazın tören alanında bulunan vatandaşları ve askeri erkanı selamlamasıyla başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunduğu törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın mesajı okundu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Vali Su, Milletimiz hürriyetini ve bağımsızlığını güvence altına alma milli ve manevi değerlerine uzanan elleri bertaraf etme gayesiyle tarihin her döneminde bir ve bütün olarak büyük mücadeleler vermiştir. Şartların oldukça ağır, imkansızlıkların hat safhada olduğu bir dönemde dahi Gaz Mustafa Kemal Atatürkün önderliğinde kenetlenen milletimiz büyük fedakarlıklar ve eşsiz kahramanlıklarla verdiği kurtuluş savaşını mutlak bir zaferle sonuçlandırmıştır. Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan bu şanlı zafer Atatürkün en büyük eserim dediği ve milli iradeyi esas alan Cumhuriyetimizin ilanı ile taçlandırılmıştır. Milletimizin kendi geleceğini ve kaderini bizzat kendisinin belirlediği Cumhuriyetimiz sonsuza kadar hür ve bağımsız olarak yaşayacağımızın, uğrunda nice şehadetler verdiğimiz bu toprakların daima vatanımız kalacağının en büyük teminatıdır. Türkiye Cumhuriyetinin bölgesinde ve dünyada daha fazla söz sahibi olmasını hazmedemeyen bu yükselişimizi, içeriden ve dışarıdan türlü saldırılarla sekteye uğratmak isteyen hainlere asla geçit vermeyeceğiz dedi.
Konuşmaların ardından öğrenciler şiirlerini okurken, Büyükşehir Belediyesine bağlı halk oyunları ekibi de gösteri gerçekleştirdi. Program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık