Dokuma Kursiyerleri Sertifikaları Aldı

Mezitli Belediyesi, Mersin Üniversitesi ve Mezitli Soroptimist Kulübünün işbirliği ile hayata geçirilen Mezitli Dokuma Atölyesi kursiyerleri, sertifikalarını aldı.

Dokuma Kursiyerleri Sertifikaları Aldı
  • 30 Ekim 2018, Salı 15:57
Mezitli Belediyesi, Mersin Üniversitesi ve Mezitli Soroptimist Kulübünün işbirliği ile hayata geçirilen Mezitli Dokuma Atölyesi kursiyerleri, sertifikalarını aldı.
Kıyafetten ev gereçlerine kadar pek çok alanda kullanılan Mezitli dokumasının gelişmesi amacıyla 2 yıldır sürdürülen projede başarı kazanan kursiyerler, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Mezitli Sanatevi içerisinde yer alan dokuma atölyesinde gerçekleştirilen törene, Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli Belediyesinin kardeş kenti Almanyanın Tempelhof-Schöneberg Belediye Başkanı Angelika Schöttler, Mezitli Soroptimist Kulübü Başkanı Nalan Varat ve çok sayıda davetli katıldı.
Törende konuşan Varat, 2 yıldır Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümü ve Mezitli Belediyesi ile ortaklaşa yürüttüğümüz projede, hocalarımızın özverili çalışmaları ile kadınlarımız artık dokumacı olarak yola devam edecekler. Projenin 2 yıllık kısmını tamamladık. Bu projede, birlikte güzel işler çıkarmanın mutluluğu içindeyiz. Kadınların statülerini yükseltmek için çalışmaya devam edeceğiz. Dokumayı geçmişten geleceğe taşımanın onurunu yaşarıyoruz. Atölyemiz Mezitli Belediyesi ile ortak olarak üretmeye devam edecektir” dedi.
Projenin amacının Mezitlinin kültürel değerlerimizi korumayı hedeflerken, kadınların ekonomik güçlerini kazanmalarını istediklerini ifade eden Bediye Başkanı Neşet Tarhan ise “Geçmişteki kazanımları korumaya önem veriyoruz. Bunlardan birisi de geçmişteki tarihte başlamış fakat günümüze taşınmamış olan Mezitli dokumasını tekrar canlandırmak için Mersin Üniversitesi ve Mezitli Soroptimist Kulübü ile ortak bir proje başlattık. 2 yılsonunda Mezitli dokumasının farklı bir kültürünü oluşturduk. Bundan sonraki amacımız ise Mezitli dokumasını sadece Mersinde değil, ulusal ve uluslararası platformlara taşımak” ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık