Bakan Kurum, Çocukları Sevindirmek İçin Resim Çizdi

Mersine gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti İl Başkanlığı ile Şehir Hastanesini ziyaret etti. Şehir Hastanesinde hasta çocuklarla bir araya gelen Kurum, çocuklarla birlikte resim çizdi.

Bakan Kurum, Çocukları Sevindirmek İçin Resim Çizdi
  • 28 Ekim 2018, Pazar 17:48
Mersine gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti İl Başkanlığı ile Şehir Hastanesini ziyaret etti. Şehir Hastanesinde hasta çocuklarla bir araya gelen Kurum, çocuklarla birlikte resim çizdi.
Ziyaretlerde Kuruma AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan ile milletvekilleri eşlik etti. İlk olarak AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Kurum, partililerle buluştu. Burada konuşan Kurum, Mersinin Türkiyenin 11inci büyük ili olduğunu söyledi. Mersine nüfus itibariyle bakıldığında en büyük limana sahip, bir sanayi, turizm, kültür şehri olduğunu vurgulayan Kurum, “Tabi bugüne kadar bu büyüklüğe yakışır bir yerleşim burada göremedik. Bugün şehri helikopter ile havadan inceledik. Şehir bu büyüklüğüne yakışmayacak şekilde yapılaşmaya doğru gidiyor. Adeta kuzey ile güney rüzgarını kesen, sahildeki sitelerin dışında hiçbir ilişkisi olmayan bir yapılaşma söz konusu. Bu yapılaşma Mersine yakışmıyor. Tabi bu sadece bugün ki yerel yönetimlerin hatası değildir belki ama geçmişten gelen bir yapılaşma maalesef bu şekilde olmuş. Sadece buda değil dere güzergahları üzerine evler yapılmış. Yine gece kondu dediğimiz çarpık kentleşme ile karşı karşıya kalınmış. Bu bizi üzdü. Bundan sonraki süreçte bu şehir için hem dere güzergahları üzerinde yapılması gerekenler hem kentsel dönüşüm anlamında şehir için yapılması gerekenleri hep birlikte yapacağız. Bu konuda yapılacak bütün projelere destek olacağız. Kentsel dönüşüm anlamında doğru diyeceğimiz, şehre yakışır her projenin de bize bağlı birimlerle birlikte sahadaki uygulamaları yapacağız” dedi.
Kültür alanında da Mersinin önemli biri yeri olduğunu kaydeden Kurum, “Hem Kızkalesinin bulunduğu alan hemde Kızkalesinin karşısındaki mekanların bulunduğu alanların biraz atıl durumda olduğunu gördük. Aslında Mersin turizm şehri olabilecek ki Lütfi Elvanın büyük uğraşlar verdiği, yaklaşık 10 kilometre sahil şeridi olan bir alanda turizm teşvik bölgesi ilan edildi. Bu alanda da turizm tesisleri yapılacak. Gerçekten bizim Antalyada, Alanyada, Belekde gördüğümüz tesislerin bir benzerini burada göreceğiz. Hem tarihi yapılarımızın öne çıkması hemde niteliği daha fazla olan otellerin buraya gelmesi turizm açısından şehre çok büyük katkı sağlayacaktır. Evet şimdi ekonomik bir savaşla karşı karşıyız. Ama bizim şu anda uyguladığımız tasarruf bunlara değil gereksiz gördüğümüz, yapılmasına ihtiyacımız olmadığını düşündüğümüz işlerde tasarruftur. Diğer işlerde kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.
Önümüzdeki yıl yerel seçimlerin de yapılacağını hatırlatan Kurum, “Önümüzde yerel seçimler var. İnşallah bu yerel seçimlerde Mersin hak ettiği şekilde AK Parti iktidarıyla, AK Partinin nimetleriyle en iyi şekilde burada sahada karşılaşacak. İnşallah belediyemizi de hep birlikte alıp, Mersini hak ettiği noktaya hep birlikte çekeceğiz” şeklinde konuştu.
AK Parti ziyaretinin ardından Kurum, Mersin Şehir Hastanesine geçti. Burada hasta çocuklar ile buluşan Kurum, onlarla birlikte resim çizdi. Ayrıca Kurum, çocuklara hediyeler de verdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık