Dika, 4 Şehirle Antalyada Boy Gösterdi

Antalya’da 9’uncusu düzenlenen YÖREX Fuarı’na, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Dicle Bölgesi’ndeki dört il ile birlikte katılım sağladı.

Dika, 4 Şehirle Antalyada Boy Gösterdi
  • 30 Ekim 2018, Salı 9:50

Geleneksel olarak her yıl düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarının (YÖREX) 9uncusu bu yıl da geniş bir katılımla gerçekleştirildi. ANFAŞ Antalya Fuar Merkezinde düzenlenen YÖREX Fuarında, DİKA faaliyet gösterdiği TRC3 Bölgesindeki Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illeri ile birlikte yerini aldı. Ajans koordinasyonunda Dicle Bölgesi olarak katılım sağlanan YÖREX Fuarında, bölge illerinin stantları ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. Fuara DİKA öncülüğünde, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak valilikleri, kaymakamlıklar, belediyeler, ticaret ve sanayi odaları, ticaret borsaları, ziraat odaları, sivil toplum kuruluşları ile özel sektör temsilcileri katıldı. DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, fuarların bölgeyi hem ülke geneline hem de uluslararası platformlara taşımada önemli rol oynadığını belirtti. Altındağ, şunları kaydetti:

“Fuara katılma amacımız, yerel pazarlarda sıkışıp kalmış yöresel ürünlerimizin daha geniş pazarlarda değer bulmasına yardımcı olmak, bölgemiz ile özdeşleşmiş, tescillenmiş ürünlerin ulusal ve küresel pazarlardaki değerini artırmaktır. Dört stantta ziyaretçilerin beğenisine sunduğumuz özellikle ‘Coğrafi İşaret çalışması yaptığımız ürünleri ön plana çıkararak farkındalık oluşmasını sağladık. Şehirlerin ürünlerini öne çıkarmada ve marka değeri oluşturmada büyük öneme sahip olan Coğrafi İşaret damgası alması için çok sayıda ürüne standımızda yer verdik. Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği ürünlerimiz, illerimizin kültürlerinin tanınmasında da önemli rol oynamaktadır.”

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık