Sinemanın Sultanı Türkan Şoraya Hollywoodda Ödül

4üncü Asya Film Festivalinde Türk sinemasının sultanı Türkan Şoraya ödül verilecek.

Sinemanın Sultanı Türkan Şoraya Hollywoodda Ödül
  • 25 Ekim 2018, Perşembe 10:23
4üncü Asya Film Festivalinde Türk sinemasının sultanı Türkan Şoraya ödül verilecek.
Amerikanın Los Angelas şehrinde düzenlenen 4üncü Asya Film Festivali dün görkemli bir açılışla başladı.
Sinemanın kalbi olan Hollywooda başlayan Asya Film Festivalinin bu yılki teması; Kırgızistanlı dünyaca yazar Cengiz Aytmatova ayrıldı. Festivalde; Türk sinemasının unutulmaz filmlerinden biri olan Selvi Boylum Al Yazmalımın senaryo yazarı olan Aytmatov ve Türk sinemasının sultanı filmde başrol üç oynayan Türkan Şoray için özel bir gala gecesi düzenlenecek.
30 Ekimde Los Angelesin ünlü mekanı Paramount stüdyolarında yapılacak bu gecede, hafızalara kazınmış Türk sinemasının önemli Filmi Selvi Boylum Al Yazmalım, Hollywoodda Asya Film kapsamında sinemaseverlerle buluşacak. Film sonrası Türk sinemasının Sultanı Türkan Şoraya çok özel bir ödül verilecek. Ünlü sanatçının ödülünü, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov verecek. Asya Festivalinin Türkiye Sorumlusu Meral Melike Duran, Türk sinemasını ve Yeşilçam sinemasını Hollywoodda tanıtmak İçin çok uğraştıklarını, Türk sinema tarihinin unutulmaz filmleri arasında olan Selvi Boylum Al yazmalının burada Amerikalı sinemaseverlerle buluşturmaktan mutlu olduğunu söyledi.
Los Angelasta görkemli bir açılışla başlayan 4üncü Asya Film Festivaline; Hint sinemasının ünlü ismi Freide Pinto, TC Los Angelas Başkonsolonsu Can Oğuz ve çok sayıda davetli katıldı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık