Bamya Çorbası Coğrafi İşaret Tescil Belgesi Aldı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Türk Patent ve Marka Kurumu’na yaptığımız müracaatta listenin başında bulunan Bamya Çorbası, başvurusu kabul edilen ilk yemek oldu. Şehrimiz için hayırlı olsun.” dedi.

Bamya Çorbası Coğrafi İşaret Tescil Belgesi Aldı
  • 14 Mart 2021, Pazar 12:10

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehrin lezzetlerine ve yöresel ürünlerine sahip çıkmak ve gastronomi turizminin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla Türk Patent ve Marka Kurumu’na Coğrafi İşaretler Tescil başvurularında bulundu. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Türk Patent ve Marka Kurumu’na yaptığımız müracaatta listenin başında bulunan Bamya Çorbası, başvurusu kabul edilen ilk yemek oldu. Şehrimiz için hayırlı olsun.” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin başvurusuyla Konya’ya has bir lezzet olan Bamya Çorbasının tescili alındı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın Selçuklu Saraylarına dayanan mutfak kültüründeki lezzetli yemekleri Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmak ve gastronomi turizminin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Bu kapsamda Konya yemeklerini tescillemek için Türk Patent ve Marka Kurumu’na Coğrafi İşaret Tescil başvurularında bulunduklarını kaydeden Başkan Altay, “Fırın Kebabı, Ekmek Salması, Tirit, Su Böreği, Etli Yaprak Sarması gibi Konya mutfağına ait birbirinden güzel lezzetlerin olduğu 51 adet yemek listesiyle Türk Patent ve Marka Kurumu’na yaptığımız müracaatta listenin başında bulunan Bamya Çorbası, başvurusu kabul edilen ilk yemek oldu. Şehrimiz için hayırlı olsun.” dedi.

Bamya Çorbası Coğrafi İşaret Tescil Belgesi, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan tarafından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu’ya takdim edildi.

COĞRAFİ İŞRARET NEDİR?

Belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, alan, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş ürünü gösteren işarettir. Gıda, tarım, maden, el sanatları, sanayi ürünleri coğrafi işaret tesciline konu olabilir.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık