Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Kırşehirde Şube Açıyor

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Kırşehirde şube açıyor.

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Kırşehirde Şube Açıyor
  • 24 Ekim 2018, Çarşamba 13:17
Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Kırşehirde şube açıyor.
Kadının eğitim seviyesinin güçlenmesi ve istihdama katılmasının öneminde hareketle Kırşehirde faal hale gelmeye çalışan dernek, KAEÜsi üyelerinden Doç. Dr. Bengül Bolat başkanlığında Doç. Dr. Gülbahar Üçler ve Dr. Öğretim Üyesi Dilek Keleş tarafından oluşturulan bir ekip dernek açma çalışmalarına başladı.

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Kırşehir Şubesi Kurucu Başkanı Doç. Dr. Bengül Bolat konuyla ilgili olarak yaptığı bilgilendirmede; derneği kurmaktaki amaçlarına ilişkin, üniversiteli kızlar için burs programlarının geliştirilip yaygınlaştırılacağını söyledi.
Bolat açıklamasında, Özellikle üniversitede okuyan kız öğrencilere destek olmayı hedefledik. İlimizin gelişimine büyük katkıda bulunan üniversitemizin birer mensubu olarak böyle bir adımı atmış bulunuyoruz.

Üniversitemizde okuyan kız öğrencilere destek olmak amacıyla derneğimizin Kırşehir şubesini, açıyoruz. Üniversite yönetimleri ve ilgili ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak kız öğrencilere yönelik burs programları geliştirip yaygınlaştırmayı, kız çocuklarını okullaştırma oranını arttırmak için çeşitli projeler üretmeyi ve oluşturulan projelerin içerisinde yer almayı, Türkiyede üniversite mezunu kadın sayısını arttırmaya yönelik politikaların üretilmesine katkı sağlamayı hedefliyoruzdedi.

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneğinin Türkiye Cumhuriyetinin ilk ve önder üniversite mezunu kadınları olan Süreyya Ağaoğlu, Sara Akdik, Şevket Fazıla Giz, Nüzhet Gökdoğan, Remziye Hisar, Nebahat Karaorman, Müfide Küley, Türkan Rado, Pakize Tarzi ve Beraat Zeki Üngör tarafından 19 Aralık 1949 tarihinde kurulduğu biliniyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık