Kayseri İl Ve İlçe Odalar Ve Borsa Ortak Toplantısı Yapıldı ...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımı ile Kayseri İl ve İlçe Odalar ve Borsa Ortak Toplantısı yapıldı.

Kayseri İl Ve İlçe Odalar Ve Borsa Ortak Toplantısı Yapıldı ...
  • 02 Haziran 2019, Pazar 8:30

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlunun katılımı ile Kayseri İl ve İlçe Odalar ve Borsa Ortak Toplantısı yapıldı.

Toplantı öncesinde, Kayseri Ticaret Odası hizmet binasındaki M. Rifat Hisarcıklıoğlu Toplantı Salonunun açılışı yapıldı. Törene, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ile Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıçın yanı sıra Kayseri protokolü, Odalar ve Borsa meclis üyeleri, işadamları ve sanayiciler katıldı.

Toplantıda konuşan Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Ticaret Odası konferans salonuna TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlunun adını vermelerinden dolayı Oda yönetim kurulu ve meclis üyelerine teşekkür etti.

Yıldız Teknik Üniversitesi ve Türkiye İtibar Akademisi tarafından gerçekleştirilen Türkiye İtibar Endeksi Araştırmasına göre, “Türkiyenin En itibarlı İş Dünyası Sivil Toplum Kuruluşu Lideri” seçilmesinden dolayı Başkan Hisarcıklıoğlunu tebrik eden Başkan Büyüksimitci, “Sayın Başkanım, yıllardır fedakar şekilde çalışmalarınızın ve emeğinizin karşılığı olduğunu düşündüğümüz bu ödül ile bizleri bir kez daha gururlandırdınız, sağolun. Rabbim gücünüzü, kuvvetinizi arttırsın, başarılarınızı daim etsin inşallah” dedi.

Ağustos ayında başlayan ekonomik daralma ile birlikte Rifat Hisarcıklıoğlunun piyasaları canlandırmak adına çok ciddi gayretleri ve çabaları olduğuna dikkat çeken Başkan Büyüksimitci, bu süre içerisinde sadece Kayseride çok önemli üç toplantı yaptığını hatırlatarak, iş dünyasına verdikleri destek ve moralden dolayı Başkan Hisarcıklıoğluna teşekkür etti.

İSO ilk 500 sıralamasında 18 KAYSO üyesi firmanın yer aldığını hatırlatan Başkan Büyüksimitci, “İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl gerçekleştirilen Türkiyenin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırma sonuçları açıklandı. Bu sonuçlara göre İSO ilk 500 listesinde 18 KAYSO üyesi firma yer aldı. Ben bu vesile ile listeye giren firmalarımızı bir kez daha tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Kayserinin ihracat rakamları hakkında da bilgi veren Başkan Büyüksimitci şunları söyledi; “2018 yılında TÜİK verilerine göre Türkiyenin ihracatı bir önceki yıla göre yüzde 7 civarında artarken, biz ihracatımızı yüzde 27 oranında artırdık. 2018 yılında Kayseri olarak TÜİK rakamları ve serbest bölgemiz dahil 2 milyar 358 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Dolayısı ile biz Kayseri olarak hiçbir zaman yakınmadık, hep yekindik ama Kayseri olarak hakkımız olanı alma konusunda da mutlak suretle gayret edeceğiz, çaba göstereceğiz” dedi.

Konuşmasında Kayserinin sorunlarına da değinen Başkan Büyüksimitci, iş davalarında zamanaşımı süreleri, işçi işveren anlaşmazlıklarından kaynaklanan icra ödemelerinde işverenlere süreli ödeme, işverenlerin üzerindeki zorunlu istihdam yükleri ve yurt dışı ihracat bedellerine döviz alım belgesi düzenleme zorunluluğu gibi konularda son zamanlarda ciddi şikayetler aldıklarını belirterek, Kayserinin sorunları ile ilgili hazırladıkları dosyayı gerekli makamlara ileteceklerini söyledi.
Daha sonra bir konuşma yapan TOBB Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hİsarcıklıoğlu, isminin konferans salonuna verilmesinin kendisini onurlandırdığını belirterek, Kayserili olmakla her zaman iftihar ettiğini vurguladı.

Türkiye İtibar Ödülünü 81 İl 160 ilçedeki tüm Oda-Borsalar adına aldığını açıklayan Hisarcıklıoğlu, “Ne yaptıysak, neleri başardıysak, ekip çalışmasının eseridir. Birlikte rahmet ve bereket ayrılıkta azap vardır. Büyüklerimizin dediği gibi, kuş alayıyla uçar. Bu vesileyle şehirlerinin kanaat önderleri olan, Oda-Borsa Başkanlarımı tebrik ediyorum” dedi.

Kayserinin birlik ve beraberliğine değinen TOBB Başkanı, “Esasında Kayseri, başlı başına tüm ülkeye rol model, örnek bir şehrimiz. Tamamen kendi imkanlarımızla ortaya çıkmış bir başarı hikâyesi yazdık. Kayseri eskiden beri bir ticaret şehriydi. Kendi insanımızın emeği ile Türkiyenin en önemli sanayi şehirlerinden birine dönüştük. Yetmedi, bir turizm şehri oldu. Eğitim merkezi ve üniversiteler şehri haline de geldi. Tüm bunlar kendi girişimcilerimizin, Kayserili hayırseverlerin emeği ve gayretiyle yapıldı. Türkiyede de bu anlamda tekiz. Biz devletten bir şey istemedik, almadık. Kendi imkânlarımızla bu noktaya geldik” şeklinde konuştu.






SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık