BEBKA'DAN BÖLGESEL KALKINMAYA TEKNİK DESTEK

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından, 2 Temmuz’da ilan edilen ve toplam bütçesi 1 milyon TL olan 2018 Yılı Teknik Destek Programına Kasım-Aralık aylarında sunulan başvurulara ilişkin değerlendirme işlemlerinin sona erdiği bildirildi.

BEBKA'DAN BÖLGESEL KALKINMAYA TEKNİK DESTEK
  • 28 Ocak 2019, Pazartesi 19:52

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından, 2 Temmuz’da ilan edilen ve toplam bütçesi 1 milyon TL olan 2018 Yılı Teknik Destek Programına Kasım-Aralık aylarında sunulan başvurulara ilişkin değerlendirme işlemlerinin sona erdiği bildirildi.

BEBKA tarafından gerçekleştirilen değerlendirme sonucunda, 2018 Yılı Teknik Destek Programı Kasım-Aralık döneminde yapılan 45 başvurudan 17 adet teknik destek talebi başarılı bulundu. 16 proje asil listede, bir proje ise yedek listede yer aldı.

Program kapsamında, proje başına 50 bin TL’ye kadar destek sağlanacağı, başvuru sahibine doğrudan bir ödeme yapılmayıp, talep edilen teknik desteğin hizmet alımı yoluyla sağlanacağı belirtildi.

2018 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında bu dönemde destek almaya hak kazanan projelerin listesine www.bebka.org.tr adresinden ulaşılabilir.

Üç dönem halinde açıklanan 2018 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında, Temmuz - Ağustos döneminde 39 proje başvurusu alınmış, 13 proje desteklenmiş; Eylül-Ekim döneminde 55 proje başvurusu alınmış, 19 proje desteklenmiş ve son dönem olan Kasım-Aralık döneminde ise 45 proje başvurusu alınmış olup, 16 proje destek almaya hak kazanan asil listede, bir proje ise yedek listede yerini almıştır. Bu sonuçlarla birlikte 2018 Yılı Teknik Destek Programına toplamda 139 adet teknik destek başvurusu yapılmış, bu başvurulardan 49 tanesi başarılı bulunarak destek almaya hak kazanmıştır.

Konuyla ilgili açıklama yapan BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, 2018 Yılı Teknik Destek Programı’nın 28 Aralık 2018 tarihi itibariyle kapandığını, Ajans’ın görev alanına giren Bursa, Eskişehir ve Bilecik illerinde yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına, ülkemizin gelişen ihtiyaçları çerçevesinde, Ar-Ge ve yenilik odaklı ihtisaslaşma kapasitesinin geliştirilmesine, girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesine, dijital oyun tasarım ve uygulamalarının geliştirilmesi ile sosyal gelişimin desteklenmesine yönelik faaliyetlere destek sağlanmaya devam edileceğini söyledi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık