Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri Başladı

1. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri açılış etkinliği gerçekleştirildi. Başkan Güngör gönderdiği mesajda, “Şiir ve Edebiyat Günleri programımız uzun yıllar devam edecek bir geleneği başlatmış olacak” ifadelerini kullandı.

Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri Başladı
  • 18 Kasım 2020, Çarşamba 11:25

1. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri açılış etkinliği gerçekleştirildi. Başkan Güngör gönderdiği mesajda, “Şiir ve Edebiyat Günleri programımız uzun yıllar devam edecek bir geleneği başlatmış olacak” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 1. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri açılış programı Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hanifi Toptaş, Genel Sekreter Rüstem Keleş, Sütçü İmam Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş, Kültür Spor ve Turizm Dairesi Başkanı Duran Doğan, şair ve yazarlar ile sanatseverler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Toptaş, etkinliğin şehrin kültür ve sanat hayatına hayırlı olmasını diledi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Rüstem Keleş ise, Şiir ve Edebiyat Günleri kapsamında 10 ülkeden şair ve yazarın katılımıyla 40’ın üzerinde etkinlik gerçekleştirileceğini belirtti.

Şehrimize Sözümüz Var!

Tedavisi sebebiyle programa katılamayan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün mesajı okundu. Başkan Güngör’ün mesajında şu ifadeler kullanıldı: “Bulunduğunuz salonda, sizin gibi kıymetli bir toplulukla, uzun süredir hayalini kurduğum bu açılış gecesinde bulunmayı çok arzu ederdim. Ne yazık ki orada bulunamıyorum. İnşallah, gelecek etkinliklerde ve sağlıklı günlerde, Kahramanmaraş’a verdiğimiz “sözü” yerine getirmeye devam etmek adına bir araya geleceğimizi ümit ediyorum.”

UNESCO Başvurusu

“Yedi Güzel Adam’ımız ve pek çok diğer güzel adamımız, şehri söz ve edebiyat bakımından benzersiz bir ocağa çevirdiler ve çevirmeye de devam ediyorlar. Biz Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak, bu söz varlığımızı, Edebiyatın Başkenti dediğimiz Kahramanmaraş’ımızı kültürel bir ağ ile örmek için uzun zamandır bir hazırlık içerisindeyiz. Bu hazırlıklarımızdan biri, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na, edebiyat alanından yaptığımız başvuru oldu. Bu başvuru inanıyorum ki, zaten önem verdiğimiz söz varlığımızın çok daha önemli hale gelmesini sağlayacak.”

Uzun Yıllar Devam Edecek

“Şiir ve Edebiyat Günleri programımız da umuyorum uzun yıllar devam edecek bir geleneği başlatmış olacak. Bu güzelliği başlatmak bana nasip olduğu için de kendimi çok şanslı hissediyorum.” Yoğun alkış alan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün mesajının ardından Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri kapsamında gerçekleştirilen deneme, öykü, şiir ve portre yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Türkiye’nin farklı şehirlerinden yarışmaya katılan isimler, düzenlenen etkinlikte yer almaktan duydukları memnuniyeti ifade etti.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık