Başkan Erkoçtan Kültür Kampüsünde İnceleme

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç Edebiyatın ve Şiirin Başkenti Kahramanmaraş'ta yapımı devam eden Nuri Pakdil Kültür Kampüsü'nde incelemelerde bulundu.

Başkan Erkoçtan Kültür Kampüsünde İnceleme
  • 15 Aralık 2018, Cumartesi 14:30

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç Edebiyatın ve Şiirin Başkenti Kahramanmaraşta yapımı devam eden Nuri Pakdil Kültür Kampüsünde incelemelerde bulundu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Arge ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından Yörük Selim Mahallesine yapılmakta olan Nuri Pakdil Kültür Kampüsünde çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Erkoç bölgenin tam bir kültür kampüsü olacağını söyledi.

Yapılmakta olan kültür kampus alanında Şair Nuri Pakdilin doğduğu ev başta olmak üzere 21 adet tescilli taşınmaz kültür varlığı bulunuyor. Bunlar içerisinde ilk etapta 5 konakta restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Yapılmakta olan restorasyonlar ve düzenlemeler ile oluşturulacak Nuri Pakdil Kültür Kampüsü içerisinde Maraş Mutfağının izlerini taşıyan lokantalar, kahvehaneler, butik otel, kitapçılar sokağı gibi bölümlerin yanı sıra Şair Nuri Pakdil ve Şair Rasim Özdenören Müzeleri, yöresel ürünlerin sergileneceği Kent Arşivi Merkezi, Ramazan Sokağı, Sanat Sokak gibi bölümler yer alacak.

Yapılacak Nuri Pakdil Kültür Kampüsüne ilişkin bir değerlendirmede bulunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç: “Edebiyatın aşkla yoğrulduğu Kahraman şehrimizin yetiştirdiği, Yedi Güzel Adamın yaşayan iki Çınarı üstad Nuri Pakdil ve Rasim Özdenören adına müzelerin yer alacağı ve kültürümüzün yaşatılacağı Nuri Pakdil Kültür Kampüsü için çalışmalarımız devam ediyor. Edebiyatın ve Şiirin Başkenti Kahraman şehrimize yakışır bir kültür kampüsü olacak inşaallah. Gerek diğer illerden gerekse yurt dışından edebiyatı seven ve gönül veren insanların ilgi göstereceği mükemmel bir kültür kampüsü olacağı inancındayız” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık