Enginar Aşkıyla Urlaya

5’inci Uluslararası Enginar Festivali birbirinden renkli görüntülerle başladı.

Enginar Aşkıyla Urlaya
  • 27 Nisan 2019, Cumartesi 10:09
5inci Uluslararası Enginar Festivali birbirinden renkli görüntülerle başladı. Festivalin açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, bölge insanının emeği ve alın terini Başkan Tunç Soyer önderliğinde düzenlenen ulusal ve uluslararası etkinliklerle değere dönüştürerek, kentin ürünlerinin tüm dünyaya tanıtılacağını ve üreticinin ekmeğini büyüteceklerini söyledi.

Yarımadanın kalkınma stratejisinde önemli yer tutan ürünlerden enginarın tanıtılması amacıyla düzenlenen Uluslararası Enginar Festivali Urlada yine büyük bir heyecan yarattı. Türkiyenin dört bir yanından ziyaretçi akınına uğrayan festival, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Reseau Delice (Dünya Gurme Şehirler Birliği) işbirliğiyle gerçekleştiriliyor. Üç gün sürecek festival 28 Nisan Pazar akşamı sona erecek. Festivale, Urla Belediye Başkanı Burak Oğuzun yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Berdri Serter, Sevda Erdan Kılıç, Murat Bakan, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Urla Kaymakamı Önder Can, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar ve Urla Ziraat Odası Başkanı Muharrem Uslucan katıldı.

Kortejle başladı
Enginar yemeği yarışmaları, tadım etkinlikleri, paneller, sergiler ve atölyelere sahne olacak festival, renkli görüntülerin yer aldığı kortej yürüyüşüyle başladı. Korteje İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu katıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde gerçekleşen yürüyüşe İzmir Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekipleri de renk kattı.

Kırsal mirası yukarıya taşıyacağız
Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu Urla Enginar Festivalinin, Yarımadaya can veren, heyecan katan bir etkinlik haline geldiğini ve bu festivalin nesiller boyu büyüyerek devam etmesi gerektiğini söyledi. Özuslu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Festivaller hem dönemlik hareketlenme sağlayarak yapıldığı bölgenin turizm potansiyelini artırıyor, hem de kırsaldaki üreticinin kabuğunu kırarak dünyaya açılmasını sağlayan bir tanıtım fırsatı doğuruyor. Ünü artık İzmir sınırlarını aşan Enginar Festivali bu alanda çok başarılı bir örnek. Her yıl on binlerce insan bu festival için Urlaya akın ediyor. Önümüzdeki süreçte bu tür etkinliklerin hem sayısını artırmak hem de kentimizdeki mevcut festivallerin potansiyelini yükseltmek amacındayız. Sadece Urla değil, Karaburundan Bayındıra, Seferihisardan Kemalpaşaya tüm İzmirin kırsal mirasını geleceğini taşıyacak önemli adımlar atacağız. Türkiye, İzmir tarımını konuşacak ve başka bir tarımın mümkün olduğunu görecek.”

İzmirin ürün kalitesi yükselecek
Özuslu, bölge insanının emeği ve alın terini düzenledikleri ulusal ve uluslararası etkinliklerle değere dönüştürmek, Yarımadanın ürünlerini tüm dünyaya tanıtmak istediklerini belirterek; “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak tarıma ve üreticiye büyük önem veriyoruz. Sadece kentimizin değil Türkiye ekonomisinin kurtuluşunun da tarıma ve üretime bağlı olduğunu çok iyi biliyoruz. Kooperatiflerimizle el ele vererek İzmirdeki ürün kalitesini yükselteceğiz. Sadece enginarı değil, üzümü, mandalinayı, balı, sütü, peyniri, çiçeği ile bu coğrafyanın tüm ürünlerini marka haline getireceğiz. Tarımsal ürünlerimizi dünyaya tanıtacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak üreticinin önündeki ihracat kanallarının açılması için köprü görevi üstleneceğiz. Kooperatiflerin ve tüm küçük üreticilerin gücünü artıracağız. İzmir bu potansiyele sahip. İhtiyacımız olan tek şey el ele verip, birbirimize güvenerek ileriye doğru yürümek… İnanıyoruz ve başaracağız. Başkanımız Tunç Soyer ile birlikte İzmirde yepyeni bir başarı öyküsü yazacağız” şeklinde konuştu.

Bir Urla hikayesi
Enginar Festivalinin bir Urla hikayesi olduğunu söyleyen Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz ise sözlerini şöyle sürdürdü: “Tarladan sofranıza ilk elden alışverişin avantajını hem üreticimiz yaşayacak, hem de tüketicimiz. Konuklarımız tazecik, dalından kopmuş sebzelere, meyvelere ulaşmanın keyfini tadacak. Festivalimizde sizleri stantları başında tam 80 enginar üreticimiz ağırlayacak, meyve ve sebze üreten 55 çiftçimiz selamlayacak. Mis kokusuna dayanamayıp koşacağınız çileklerimizin üreticileri gülümseyecek. Gününüzü, gökkuşağının tüm renklerini içinde barındıran rengarenk çiçeklerin üreticileri renklendirecek. Dikişleri, nakışları, hediyelik ürünleri, leziz yemekleriyle yüzlerce standımızı ziyaret edeceksiniz. Urla sizlere, bayram tadında günler yaşatacak.”
Urla Ziraat Odası Başkanı Muharrem Uslucan, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar ve Urla Kaymakamı Önder Can da Urlada gerçekleştirilen Enginar Festivalinin önemine dikkat çekti.

Oteller doldu
Festivali takip etmek için hem yurt içi hem de yurt dışından gelen misafirlerle birlikte Urla ve yakın çevresindeki oteller ile pansiyonların dolduğu belirtildi. Üç günlük festivale özellikle hafta sonu binlerce kişinin katılımı bekleniyor. Festivale aylardır hazırlanan girişimciler, enginar reçeli, enginar sabunu, enginar yemekleri ile enginar temalı hediyelik ve tekstil ürünlerini festivalde sunuyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık