Başkan Soyer: Daha temiz bir İzmir için başlattığımız temizlik dalgası sürecek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, çevre bilincini artırmak ve farkındalık yaratmak için İzmir Büyükşehir Belediyesi temizlik çalışanları, İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcuları, Kadın Yelkenciler Spor Kulübü, Ali Rıza Mete Yelken Gençlik ve Spor Kulübü, Urla Yarımada Spor Kulübü, Ege Açık Deniz Yat Kulübü, Urla Yat Kulübü, İzmir Ticaret Borsası ile Taider'den gönüllerle Urla'nın kıyı şeridinde atık topladı.

Başkan Soyer: Daha temiz bir İzmir için başlattığımız temizlik dalgası sürecek
  • 20 Ağustos 2021, Cuma 15:31

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, çevre bilincini artırmak ve farkındalık yaratmak için İzmir Büyükşehir Belediyesi temizlik çalışanları, İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcuları, Kadın Yelkenciler Spor Kulübü, Ali Rıza Mete Yelken Gençlik ve Spor Kulübü, Urla Yarımada Spor Kulübü, Ege Açık Deniz Yat Kulübü, Urla Yat Kulübü, İzmir Ticaret Borsası ile Taider'den gönüllerle Urla'nın kıyı şeridinde atık topladı. Soyer, daha temiz bir İzmir için başlattıkları temizlik dalgasının süreceğini söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eşi Neptün Soyer ile Urla'da çevrecilerle ve gönüllü yaklaşık 250 gençle, çevre kirliliğini önlemek, farkındalık yaratmak amacıyla 4 kilometrelik kıyı şeridinde, çevreye atılan çöpleri topladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Su Altı Arama Kurtarma birimine bağlı 4 dalgıç ise denizde dip taraması yaparak, Körfez'e atılan atıkları çıkardı. Halkın yoğun olarak kullandığı alanlardan biri olan Urla Kum Denizi Plajı ile Urla İskele arasında yapılan temizlik çalışmasında, tonlarca atık toplandı.

“Benim umudum gençlerde”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yurttaşlara çevreye karşı daha çok duyarlı olmaları çağrısında bulunarak, “Biz kirletmediğimiz sürece, doğaya verdiğimiz zararı kendisi tedavi ediyor ve iyileştiriyor. Bizim kirletmememiz lazım. Genç arkadaşlarımızla birlikte bu temizliği yapıyor olmaktan gurur duyuyorum. Gelecek onların geleceği. Biz aslında onlara bu farkındalığı vermek istiyoruz. Bu cennet vatanı biz temiz tuttukça, daha fazla bereket fışkıracak. Daha fazla bolluk fışkıracak. Biz yeter ki temiz tutalım” dedi.

Gençlerden çok umutlu olduğunu ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Benim umudum gençlerde. Onlar çevreye daha fazla sahip çıkacaklar. Koruyacaklar. Buna inanıyorum. Daha temiz bir çevrede yaşayacaklar” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık