ATAŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TEMMUZ AYI TOPLANTILARINA BAŞLADI

Koronavirüs nedeniyle bir süredir toplanamayan Ataşehir Belediyesi Meclisi, Temmuz ayı ilk toplantısını Belediye Hizmet Binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi.

ATAŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TEMMUZ AYI TOPLANTILARINA BAŞLADI
  • 07 Temmuz 2020, Salı 2:07

Koronavirüs nedeniyle bir süredir toplanamayan Ataşehir Belediyesi Meclisi, Temmuz ayı ilk toplantısını Belediye Hizmet Binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi.

Toplantıda, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Ataşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyesi ve Meclis Divan Kâtibi Asil Üyesi Uğurcan Demir anıldı.

CHP, AK Parti, İyi Parti ve MHP adına yapılan konuşmalarda başta Uğurcan Demir olmak üzere koronavirüs nedeniyle kaybedilen 5 bin 200’den fazla vatandaşımız anılarak, kendilerine Allahtan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır dilendi. Bu zor süreçte başta sağlık çalışanları olmak üzere görev yapan tüm kurumlara ve çalışanlarına teşekkür edildi. 27 yıl önce yaşanan Sivas Madımak ve Başbağlar katliamları ile 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminde yitirilen tüm vatandaşlar saygıyla ve rahmetle anıldı.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi yaptığı konuşmada bu zor günlerin biran önce geçmesini temenni ederek, “Uğurcan Demir arkadaşımız Meclisimizin en genç üyesiydi, kendisine Allahtan rahmet, ailesine, arkadaşlarına ve yakınlarına bir kez daha sabır diliyorum. Covid 19 salgını başladığından beri sadece ülkemiz değil, dünya geneli zor bir süreç yaşıyor. Bu süreçte mümkün olduğunca temkinli ve dikkatli davranmak zorundayız. Bu süreci duyarlı ve dikkatli izleyen Hükümetimize, Sağlık Bakanlığımıza özellikle teşekkür ediyorum. Sayın Sağlık Bakanı gün gün, saat saat vatandaşlarımızı bilgilendirdi, ne yapmamız gerektiği konusunda bizleri uyardı. Bu arada en büyük teşekkürlerden bir tanesini canları pahasına 24 saat görev yapan sağlık çalışanlarına ediyorum. Görevi başında hastalığa yakalanıp, sonra bu hastalığı yenip ertesi gün yeniden görevine giden sağlık çalışanlarımız oldu. Bu anlamda şehit olan sağlık çalışanlarımıza ve tüm vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Hayatta en önemli şey sağlık. Herkesten ricam, kendi sağlığınızı nasıl düşünüyorsanız, ailenizdeki ve çevrenizdekilerin sağlığını da öyle düşünün” şeklinde konuştu.

Uğurcan Demir’in 13.04.2020 tarihinde vefat etmesi nedeniyle boşalan Meclis Divan Kâtibi Asil Üyeliğine CHP’li meclis üyesi Arif Kuşcu seçildi.

Toplantının gündem maddeleri kapsamında Belediye Encümenine yeni üye seçimi, Meclis İhtisas Komisyonlarının teşekkülü ve sayılarının belirlenmesi. Meclis İhtisas Komisyonlarına üye seçimi gerçekleştirildi.

Belediye Encümenine Kudret Aslan, Oğuz Sarul ve Cengiz Kayayurt seçildi.

Toplantıda İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, Hukuk Komisyonu, Tarife Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, Avrupa Birliği Komisyonu, Kadın ve Sosyal Yardımlaşma Komisyonu, Engelliler Komisyonu ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu üyeleri de seçildi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık