Eğirdir Gölü, Lavanta Bahçeleriyle Birleşiyor

Bizim Eğirdir Platformu yöneticilerinin Eğirdir Gölü çevresinin lavanta bahçeleriyle süslenmesi için hazırladığı fikir projesi uygulamaya konuldu.

Eğirdir Gölü, Lavanta Bahçeleriyle Birleşiyor
  • 26 Ekim 2018, Cuma 14:53
Bizim Eğirdir Platformu yöneticilerinin Eğirdir Gölü çevresinin lavanta bahçeleriyle süslenmesi için hazırladığı fikir projesi uygulamaya konuldu.
Son yıllarda lavanta üretimi ve lavanta bahçeleri ile gündeme gelen Keçiborlu ilçesi Kuyucak Köyünü yılda yaklaşık 200 bin kişinin ziyaret etmesi ve Kuyucak Köyünün lavanta turizmiyle canlanması üzerine Bizim Eğirdir Platformu (BEP) yöneticileri harekete geçti. Yöneticilerin, Eğirdir Gölü çevresinin lavanta bahçeleriyle süslenmesi için hazırladığı fikir projesi uygulamaya konuldu.
BEP Başkanı Çetin Meydan ile Başkan Yardımcısı Mehmet Demirelin fikir projesi, Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaşın girişimleriyle gerçeğe döndü. Eğirdir Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Sorkuncak Köyü Gökbelen mevkiinde hazineye ait 100 dönüm çalılık ve makilik alan, Lavanta bahçeleri için tahsis edildi.
Sorkuncak Köyü Gökbelen mevkiinde tahsis edilen 100 dönüm arazi Eğirdir Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince temizlenip taraklanırken, Eğirdir Gölüne kuşbakışı bakan bu araziye 15 Kasım tarihine kadar 55 bin adet lavanta fidanı dikileceği açıklandı.
Sorkuncak Köyü Muhtarı İbrahim Eroğlu, köylerinde gül ve safran bahçelerinin de bulunduğunu, Gökbelen mevkiinde göl manzaralı lavanta bahçelerinin de oluşmasıyla, önümüzdeki yıldan itibaren turizmde hareketlilik
yaşanmaya başlanacağını dile getirdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık