Cumhuriyet Bayramı Hatayda Coşkuyla Kutlandı

Hatayda Cumhuriyetin kuruluşunun 95. yıldönümü törenle kutlandı.

Cumhuriyet Bayramı Hatayda Coşkuyla Kutlandı
  • 29 Ekim 2018, Pazartesi 12:30
Hatayda Cumhuriyetin kuruluşunun 95. yıldönümü törenle kutlandı.
Program öncesinde Hatay Valiliğinde Vali Erdal Ata tarafından tebrikler kabul edildi.
Atatürk Caddesinde gerçekleşen etkinlik, Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Garnizon Komutanı Piyade Albay Ahmet Gürbüz ve il protokolünün katılımıyla, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
Konuşmalar öncesinde kürsüde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın mesajı okundu.
Daha sonra kürsüye çıkan Hatay Valisi Erdal Ata, Cumhuriyetin 95. yıl dönümünün heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Vali Ata, “Bugün, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürkün önderliğinde kurulan ve yüce milletimizin karakterine en uygun, dünyanın en çağdaş yönetim şekli olan cumhuriyetimizin 95. yıl dönümünü kutlamanın büyük coşkusunu, heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Büyük Atatürkün Samsuna çıkışı ile başlayan, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi, onun önderliğinde ulusumuz ve bağrından çıkan kahraman ordumuzca, büyük bir azim, inanç ve kararlılıkla yürütülmüş, her türlü zorluğa rağmen eşi benzeri görülmeyen büyük bir zafer kazanılmıştır. Bu büyük ve tarihi zaferle, ulusumuza onurlu bir yaşam, parlak bir gelecek, çağdaş bir devlet yönetimi armağan eden Yüce Atatürkü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnet, şükran ve saygıyla anıyoruz” dedi.
Tören, öğrencilerin günün anlam ve önemine ilişkin okuduğu şiirler, kutlamalar, halkoyunları ekibinin gösterileri ve askeri araçların geçişiyle son buldu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık