Türkiyede İlk Kez Çomüde: Askeri Tarih Çalışmaları Tezli Yüksek Lisans Programı Açıldı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) bünyesindeki bir üniversiteye ilk defa Askeri Tarih alanında disiplinlerarası lisansüstü program açma yetkisi verildi.

Türkiyede İlk Kez Çomüde: Askeri Tarih Çalışmaları Tezli Yüksek Lisans Programı Açıldı
  • 29 Haziran 2018, Cuma 12:57
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) bünyesindeki bir üniversiteye ilk defa Askeri Tarih alanında disiplinlerarası lisansüstü program açma yetkisi verildi.
Ülkede bu alanla ilgili mesleki çerçevede Harp Okulları bünyesinde lisansüstü çalışmalar yapılagelmekte iken Savunma Bakanlığına bağlı olarak 2016 yılında kurulan Milli Savunma Üniversitesi, akademi dünyasının Askeri Tarih alanına katkısını daha verimli bir şekilde arttırılabilmesinin önünü açmıştı.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin Yükseköğretim Kurulu Eğitim-Öğretim Dairesi Başkanlığına konuyla ilgili başvurusu olumlu değerlendirilerek Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde, Disiplinlerarası olarak Askerî Tarih Araştırmaları Anabilim Dalına bağlı Askerî Tarih Çalışmaları Tezli Yüksek Lisans Programı açıldı. Türkiyede şimdiye kadar Yükseköğretim Kurumuna bağlı hiçbir üniversitede, Askeri Tarih çalışmalarına dair lisansüstü seviyede bir anabilim dalı bulunmazken; Çanakkale Savaşları gibi önemli bir mücadelenin cereyan ettiği bu topraklarda yer alan ÇOMÜde, Askeri Tarih Araştırmaları programının açılması, ÇOMÜ Rektörlüğünün öncelikleri arasındaydı. ÇOMÜ Rektörlüğünün bu doğrultudaki girişimlerinin neticesinde; bölgesel özellikleri, tarih ile iç içe oluşu ve konuyla ilgili yetişmiş akademisyenlerin varlığı nedeniyle YÖK bünyesindeki bir üniversiteye ilk defa Askeri Tarih alanında disiplinlerarası lisansüstü program açma yetkisi verildi.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden yapılan açıklamada, Askerî Tarih Çalışmaları Tezli Yüksek Lisans Programı ile bilimsel araştırma yöntemlerine bağlı kalınarak, özellikle Çanakkale Savaşları ile ilgili arşiv vesikalarının okunup incelenmesi ile özgün çalışmalar yapılması hedeflendiği bildirildi. Programın temel amaçlarından biri, disiplinlerarası çerçevede lisansüstü eğitim vermek ve Çanakkale Savaşları ile ilgili uzmanlaşma becerisi gösterebilen bilim insanları yetiştirmek, bir diğer amaç ise çeşitli disiplinlerin yardımıyla ve desteği ile konuyu bir bütün olarak tek çatı altında toplamak olarak açıklandı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık