SOSYAL YARDIM ALAN AİLELERİN ÇOCUKLARI İÇİN ÜCRETSİZ İNTERNET

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kırsal mahallelere yönelik başlattığı ücretsiz internet hizmetinden sonra şimdi de sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına 3 ay boyunca ücretsiz mobil internet paketi yükleneceği müjdesini verdi.

SOSYAL YARDIM ALAN AİLELERİN ÇOCUKLARI İÇİN ÜCRETSİZ İNTERNET
  • 25 Kasım 2020, Çarşamba 10:48

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kırsal mahallelere yönelik başlattığı ücretsiz internet hizmetinden sonra şimdi de sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına 3 ay boyunca ücretsiz mobil internet paketi yükleneceği müjdesini verdi. Sosyal medya hesaplarından duyuru yapan Başkan Yavaş, “Ailesi sosyal yardımlardan faydalanan 15 bin öğrencimizin eğitim hakkından mahrum kalmasını önlemek için 3 aylık 10 GB internet desteğimizi başlattık. Müracaat edenlerin yüklemelerini bu hafta içi tamamlamayı planlıyoruz. Bizim desteğimiz sizin başarınız olsun” dedi.

Pandemi sürecinde uzaktan eğitim sistemiyle öğrenimlerine devam eden öğrencilere ücretsiz internet desteği sağlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla şimdi de sosyal yardım alan ailelerin çocuklarını sevindirdi.

Büyükşehir Belediyesi bir yandan özellikle internet erişimi olmayan 928 kırsal mahallede ücretsiz wi-fi bağlantısı kurulumuna devam ederken, Başkan Yavaş da sosyal medya hesapları üzerinden yeni bir paylaşım yaparak sosyal yardımlardan faydalanan 15 bin öğrenciye ücretsiz mobil internet desteği vereceklerini açıkladı.

3 AY BOYUNCA 10 GB MOBİL İNTERNET ÜCRETSİZ

Ankara’da yaşayan ve sosyal yardım alan 96 bin aileye kısa mesajla (SMS) başvuru formuna ilişkin link gönderilerek, ihtiyaç duyan öğrencilerin ücretsiz internet için başvurabilecekleri bildirildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş bu hizmetten yararlanmak isteyen öğrencilere seslenerek, “Ailesi sosyal yardımlardan yararlanan 15 bin öğrencimizin eğitim hakkından mahrum kalmasını önlemek için 3 aylık 10 GB internet desteğimizi başlattık. Müracaat edenlerin yüklemelerini bu hafta için tamamlamayı planlıyoruz. Bizim desteğimiz sizin başarınız olsun” dedi.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Başkent’te eğitim gören ve Büyükşehir Belediyesinden sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına yönelik başlatılan hizmet için başvuru süreci devam ediyor.

Daha önce başvuramayan sosyal yardım alan öğrencilere Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından ikinci kez kısa mesaj gönderilmeye başlandı. Yeni başvuruda bulunacak öğrencilerin önümüzdeki aydan itibaren cep telefonlarına 3 aylık 10 GB ücretsiz internet yüklenecek.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık